Pöttyös nénivel fedezi fel Budapestet Kiss Noémi

Pöttyös nénivel fedezi fel Budapestet Kiss Noémi

.konyvesblog. | 2016. augusztus 29. |

kiss_noemi-2803_1.jpgKiss Noémi a Ligetben (fotó: Valuska Gábor)

Annyira nyár vége van, hogy a gyerek már nem tud mit kezdeni magával, de az óvodáról vagy az iskoláról hallani sem akar? Milliószor olvastátok az összes mesekönyvet? Akkor tudjuk, hogy mit csináltok ma estétől három héten át! A Kossuth Rádió 19:30-tól kezdi sugározni Kiss Noémi Budapesti történetek című mesejátékát Horváth Péter rendezésében. 

Pöttyös néni (Hegyi Barbara) jó boszorkány, ő felel a város villanykapcsolójáért. Zuglóban él, ahonnan minden nap két zuglói gyerekkel, Dodóval (Görög László) és Amállal (Pápai Erika) kel útra, hogy felfedezzék Budapest jellegzetes helyszíneit, és közben persze önmagukat is. 

Amália a szemét dörzsöli, hirtelen az hiszi, álmodik: - Nem látom az óvodát! Egy gödör. Hullámzik és örvénylik benne az esővíz. Az óvoda szőrén-szálán eltűnt. Elfújta egy viharfelhő. Kanyargós, jeges szél szájába röpült. Vagy átrepítette a tetejét a lezúduló eső, a falak ügettek utána, csakis ez történhetett. Másképp itt lenne a romlott lift és a lépcsőház, a Dadus, a többi gyerek. Na meg a szakadt zászló sincs sehol. A gyerekek biciklije, a postaláda, mind viharrá váltak. Amália belekapaszkodik Dodó derekába.

 A Budapesti történetekből a SZIFOnline-on olvashattok részletet. 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.