Pierce Brown sci-fije vezeti a NYT toplistáit

.konyvesblog. | 2016. február 18. |

unnamed_7.jpgAlig egy hete jelent meg Amerikában Pierce Brown Vörös lázadás-trilógiájának befejező része, a Morning Star (Hajnalcsillag), máris a The New York Times bestsellerlistáinak élére állt. Kéményborítós, kombinált print és e-könyv kategóriában is az első helyre sorolják, vagyis a héten ebből a fikciós könyvből adtak el a legtöbbet az Egyesült Államokban.

Kapcsolódó cikkek:

Bosszúról, hatalomvágyról, vörös lázadókról szól Amerika új sikerkönyve

A vörösök belülről bomlasztják a rendszert

A kritikusok a trilógia hatását a könyvpiacon ahhoz hasonlítják, amit a Star Wars vitt véghez a filmvilágban. Brown az első részért 2014 végén az olvasók szavazatai alapján elnyerte a legnagyobb nemzetközi könyves közösségi oldal, a Goodreads díját a legjobb elsőkönyves szerző kategóriában, majd az Arany háború című folytatással megismételte az első rész sikerét, sőt, jócskán túl is szárnyalta: ismét elnyert érte egy Goodreads-díjat, ezúttal már a legjobb sci-fi kategóriában.

Hajnalcsillag várhatóan a Könyvhétre jelenik meg magyarul az Agavénál. Hollywoodban már dolgoznak a Vörös lázadás megfilmesítésén, a rendezői székbe Marc Forster (Én, Pán Péter, Papírsárkányok, James Bond: A Quantum csendje, Z világháború) ül.