Online árveréssel mentenék meg az utolsó független fehérorosz kiadót

Online árveréssel mentenék meg az utolsó független fehérorosz kiadót

.konyvesblog. | 2015. március 06. |

lohvinau.jpgKattints a képre, és nézd meg az árverésre bocsátott többi művet!

Bezárás fenyegeti az egyik leghíresebb fehérorosz kiadót és könyvesboltot, a Lohvinaut. Alapítói szerint jelenleg ez az egyetlen független könyvesbolt Fehéroroszországban, melyet most teljesen el akar lehetetleníteni a Lukasenko-rezsim. A kiadóra ugyanis akkora büntetést szabtak ki, amelyet képtelenek megfizetni, ezzel pedig végleg lehúzhatják a rolót. A "bűnük" annyi volt, hogy kiadták a 2011-es fehérorosz sajtófotó-könyvet, melyben több kép is szerepelt a rendőrök által bántalmazott tüntetőkről. A rezsim szélsőségesnek ítélte a tevékenységüket, később pedig a könyvesbolt hiába kérelmezte többször is a működéséhez szükséges állami regisztrációt, mondvacsinált indokokkal ezeket rendre visszadobták.

Kapcsolódó cikk:

Díjnyertes könyvkiadó esett áldozatul a fehérorosz cenzúrának

A Lohvinau internetes kampányt indított a fennmaradása érdekében, fehérorosz és lengyel művészek pedig saját képeikkel igyekeznek segíteni az alapítóknak. Online árverésükön március 10-ig lehet licitálni a művekre, a bevételt a Lohvinau megmentésére fordítják.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.