Olvass bajuszostól! – Irodalommal a férfiak egészségéért

Olvass bajuszostól! – Irodalommal a férfiak egészségéért

.konyvesblog. | 2019. október 22. |

olvass_bajuszostol_polo.jpg

A szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a férfiak figyelmét a MentsManust Mozgalom, amelyhez idén újra csatlakozott a Bookline. Az „Olvass bajuszostól!” kampány különleges kreatívjai idén már pólókon és bögréken is megjelennek a Bookline márka rajongóinak nagy örömére. 

A Bookline 2018-ban csatlakozott a MentsManust Mozgalomhoz, akkor a Bold reklámügynökséggel közösen indított „Olvass bajuszostól!” kampány a komolyabb arcszőrzettel rendelkező írók portréival és műveivel hívta fel a figyelmet a férfiak egészségére, valamint a szűrővizsgálatok fontosságára. A férfiegészség hónapjában megvalósuló kampány kiemelt szerzői Arany János, Sir Arthur Conan Doyle, Móricz Zsigmond, Mark Twain és Varró Dániel voltak. 

A kampányt nemcsak a Bookline vásárlói, de a reklámszakma is szerette, a 2019-es Arany Penge versenyben három Ezüst Penge és egy Bronz Penge díjjal ismerték el az online könyváruház és a Bold közös munkáját. Az Ezüst Pengéket a hagyományos márkát építő vagy vásárlást elősegítő POS, egyedi, még nem alkalmazott megoldásaiért kapta az online könyváruház, az „Olvass Bajuszostól!” online és offline eszközhasználatát pedig Bronz Pengével ismerte el a szakmai zsűri. A Hipnózis reklámszakmai versenyen Bronz helyezéssel díjazták a Craft/Print, fotó és illusztráció kategóriában a kampányt. Legutóbb a 2019-es Golden Drum nemzetközi reklámverseny döntősei közé került be az olvasást ösztönző kezdeményezés. 

olvass_bajuszostol_bogre.JPG

A Bookline továbbra is szeretné támogatni a mozgalmat, ezért idén is együttműködik a Movember Magyarország Egyesülettel. 2019 novemberében újra bajuszos írók olvasására ösztönzik a férfiakat, Varró Dániel és Arany János díjnyertes portréja idén már pólókról, bögrékről és plakátokról köszön vissza, a termékek eladásával pedig a MentsManust Mozgalmat támogatja a cég. A kampányidőszak 2019. október 21-től november 30-ig tart, az ebben az időben megvásárolt bögrék, vászontáskák, pólók és plakátok eladásai után 10%-ot ajánlott fel a Bookline az egyesületnek.

2019. november 16-án a Bookline Móricz Zsigmond körtéri üzlete ad otthont a Movember Magyarország Egyesület A férfi, mint jelenség című rendhagyó délutánjának, amelyen őszinte és tanulságos történeteket hallhatnak a részt vevők a betegségekkel való szembenézésről és a megelőzésükről. 

További információk az Olvass bajuszostól! oldalon.