Okostelefonnal a diktatúrák árnyékában

Fleuriste | 2013. április 18. |

2013_GAtH_Jaffa_Diktaturak_iPhone_setaleiras.png

Tudtad, hogyan menekült volna Rákosi Mátyás egy atomháború esetén? Vagy miként lett a Goldberger-házból dollárbolt? Vagy hogy hol voltak a politikai rendőrség titkos lakásai? Most egy budapesti sétán megtudhatod.

Az Ottlik-séta után újabb okostelefonos applikációval állt elő – most a Jaffa Kiadó felkérésére – az MTA SZTAKI. Ezúttal Ungváry Krisztián és Tabajdi Gábor Budapest a diktatúrák árnyékában című könyve adta az ötletet, így a közelmúlt, és különösen a Kádár-korszak történelme iránt érdeklődők sajátos útvonalon járhatják végig a várost.

Ehhez azonban először az kell, hogy a Google Playben vagy az App Store-ban a Guide@Hand Budapest alkalmazást kikeressék és telepítsék, majd a „Séták” közül ki kell választani a „Budapest a diktatúrák árnyékában – Belvárosi túra” elemet.

A séta tervezett időtartama körülbelül két óra (ez nagyjából 3-4 kilométeres távot jelent), a tájékozódást interaktív térkép, archív képek, rövid leírások és narráció is segíti.

Az offline alkalmazásnak van egy úgynevezett barangolás funkciója is, amely lényegében összefésüli a többi (például az Ottlik-) séta útvonalait a legújabbal, és így az érdeklődők nem meghatározott útvonalon, hanem kedvük szerint tekinthetik meg a látnivalókat.

2013_GAtH_Jaffa_Diktaturak_iPhone_elso_latvanyossag_adatlap.png

2013_GAtH_Jaffa_Diktaturak_iPhone_elso_latvanyossag.png