Obama gyerekkönyveket vásárol és hecceli a republikánusokat + VIDEÓ

.:Benedek:. | 2010. március 29. |

Az egészségügyi reform megszavazása után Barack Obama engedélyezett magának annyi pihenőt, hogy végre betérjen egy könyvesboltba. Az amerikai elnök Iowa Cityben a lányainak Eva Ibbotson (Journey to the River Sea) és Lynne Jonell (The Secret of Zoom) ifjúsági regényeit vásárolta meg, de szóvivőjét, Robert Gibbs-t is meghívta, aki a fiának nézett ki egy térbeli, ún. pop-up Csillagok Háborúja mesekönyvet.

 A videón nem látszik, de egy helyszíni, fényképes beszámoló szerint Obama az alkalmat arra is felhasználta, hogy kicsit megviccelje a republikánusokat. Két ismert politikusuk, az e minőségükben bestseller-szerző Karl Rove és Mitt Romney könyveit ugyan megnézegette, de végül persze otthagyta a polcokon.

Az elnök irodalom iránti rajongása ismert, ahogy az is, hogy nagy képregényrajongó. Beiktatása napján még egy külön történetet is kapott az aktuális Pókember számban.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.