Nyerj páros jegyet a Konzervnyitó Akciócsoport Tóth Krisztina-estjére!

.konyvesblog. | 2016. október 18. |

Dés András ütőhangszeres, a Konzervnyitó Akciócsoport vezetője, közel negyven  interaktív zenés beszélgetés után idén ismét útjára indítja a Konzervnyitó-sorozatot. A sorozat epizódjai ezúttal egy közös téma köré szerveződnek, ami nem más, mint a magyar. Mit jelent magyarnak lenni? Hol kezdődik és hol végződik a magyarság? Lehet-e valaki jó vagy rossz magyar? Ha válaszoltok három egyszerű kérdésünkre, nyerhettek egy páros jegyet a 2016. október 22-i (szombat) előadásra, amelynek vendége Tóth Krisztina lesz. 

Az est házigazdái jazz zenészek (Ávéd János – szaxofon, Barcza Horváth József – nagybőgő, Dés András – ütőhangszeres, Lamm Dávid – gitár), akik az adott témára komponálnak zenét, improvizációkkal reagálnak az est történéseire és beszélgetőtársként is közreműködnek. 

Sorozatunkban az egyik legizgalmasabb lehetőség számomra, hogy olyan vendégeket is hívhatok, akiket addig csak távolról tiszteltem. Tóth Krisztát verseiért, prózájáért és közéleti állásfoglalásaiért egyaránt nagyra tartom. Írásainak pontossága, bravúros letisztultsága és mély empátiája nagy hatással van rám. Műveit olvasva észrevétlenül találom magamat tőlem rendkívüli távolságban lévő élethelyzetekben és sorsokban. Óriási érték ez, különösen a mai, részvétlen, empátiahiányos Magyarországon. Az est zenész-vendégei – már ami a hátterüket illeti – Kriszta műveiben megjelenő figurákhoz hasonlóan, szintén nagyon különbözőek. Egy dolog azonban mindenképpen összeköti őket: azon túl, hogy az ország legkiválóbb jazz-zenészei közé tartoznak, a világra nyitott, mélyen érző és gondolkodó emberek. Velük nem csupán az együtt zenélés, de az együtt gondolkodás is kivételes élmény. (Dés András)

A kérdéseink a következők:

Mi a címe Tóth Krisztina nyáron megjelent verseskötetének?

Melyik legendás francia mesét fordította legutóbb magyarra Tóth Krisztina? (Kis segítség a Kolibri Kiadó honlapján)

Melyik évben jelent meg Tóth Krisztina Akvárium című regénye?

A válaszokat 2016. október 19-én 20 óráig várjuk a konyvesblog@gmail.com emailcímre, a levél tárgya legyen: Konzervnyitó. Sorsolás másnap reggel.