Könyvként és a mozifilmként is hamarosan érkezik Frank Herbert Dűnéje

.konyvesblog. | 2019. november 12. |

dune.jpeg

Újabb klasszikus és koszakalkotó sci-fi jelenik meg novemberben: Frank Herbert Hugo- és Nebula-díjas remekművét, a Dűnét adja ki keménykötésben, Békés András fordításában, de új szerkesztésben a Gabo Kiadó. A hír azért is szuper, mert jövőre érkezik a történet adaptációja is a mozikba. A kétrészes filmet Denis Villeneuve rendezi, a főszereplők közt pedig ott lesz Timothée Chalamet, Javier Bardem, Oscar Isaac, Zendaya, Stellan Skarsgård, Rebecca Ferguson, Charlotte Rampling és Dave Bautista is. 

Frank Herbert: Dűne

Fordította: Békés András, Gabo Kiadó, 2019, 600 oldal, 4990 HUF

 

Frank Herbert legendás regénye egy olyan univerzumot mutat be, amelynek legfontosabb terméke egy fűszer, amely meghosszabbítja az életet, lehetővé teszi az űrutazást, és élő számítógépet csinál az emberből. Az emberlakta világokat uraló Impériumban azé a hatalom, aki a fűszert birtokolja. A hatalmi egyensúly éppen ezért ebben a világban nagyon kényes. A civilizáció egészének záloga, hogy a fűszerből nem lehet hiány. A gond csak az, hogy ez az anyag csak egy helyen található, a sivatagos, kegyetlen Arrakison, azaz a Dűnén. 

Dűne első kötete novemberben érkezik keménykötésben, a tervek szerint ezután két-három havonta érkeznek majd a folytatások. A mozifilm 2020-as őszi premierjével egy időben pedig az első kötet puhatáblás, filmes borítójú változatban is megjelenik majd.