Nem lesz olyan brutális a Trónok harca vége, mint gondolnánk

.konyvesblog. | 2015. augusztus 12. |

giphy_1_5.gifA Staten Island Yankees nevű baseballcsapat rendezett egy jótékonysági estet Trónok harca témában, a George RR Martinnal készült beszélgetésből pedig kiderült, hogy A tűz és jég dala-sorozat vége inkább keserédes lesz, mint brutális, a rajongók pedig sokkal vérszomjasabbak, mint maga a szerző. Martin beszélt a televíziózás új aranykorának előnyeiről és hátrányairól, és arról is, mekkora nyomást jelent újdonsült celebsége.

Nagyon örül, hogy ő is része lehet az új aranykornak, mert az életkorából kifolyólag még emlékszik azokra az időkre, amikor csak három csatorna létezett, és nem az egyes részekről, hanem az egész sorozatról jelentek meg kritikát. Vagy láttad a szériát, vagy nem, újranézni nem volt lehetőséged. Ma már minden sorozat minden részéről rengeteg különböző kritika jelenik meg, bár Martin aggódik azokért a nagyszerű sorozatokért, amelyekkel senki nem foglalkozik. Ha a Trónok harcával sem foglalkozna senki, abba valószínűleg beleőrülne. Az Emmy nevezések közül hiányolja például a The Knicket, és szerinte sokkal több jó dolog van mostanában a tévében, mint amivel bárki képes lépést tartani.

A rá irnyuló fokozott figyelem óvatossá teszi, a tévésorozattal járó celebséghez pedig még mindig nem sikerült hozzászoknia. Az élete ráadásul sokszor egészen szürreálisan alakul, bár elég nagy móka volt leharaptatnia a fejét a Sharkanado 3-ban. Martin a hatásvadász címadásról is beszélt: egy cikkben például arról beszél, milyen furcsa, hogy idén nem volt ott a Comic-Conon, bár a távolmaradás szerinte nem volt rossz döntés, mert rengeteg munkája van. A cikk azt a címet kapta, hogy George RR Martinnak nem hiányzik a Comic-Con.

Martin még nem írta meg A tűz és jég végét, úgyhogy még nem tudja, hogy egy szörnyű apokalipszissal fog-e véget érni, mint ahogy a rajongók gyanítják. Tolkien óriási hatással van a szerzőre, Martin imádta a Gyűrűk Ura-sorozat befejezését, és a trilógiához hasonlóan ő is keserédesen tervezi lezárni a saját regényfolyamát. 13 éves korában nem értette, hogy a történet miért úgy ér véget, ahogy véget ér, de bármikor újraolvassa, egyre jobban megérti, mennyire nagyszerű minden apró részlete. Persze ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy a sorozatban mindenki életben marad, a tévés változat ugyanis az új évadtól egészen más irányokba kanyarodik, mint a regény.

Forrás: Observer

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.