Nem fekszik le önnel a felesége? Cserélje koi pontyra!

.konyvesblog. | 2015. február 20. |

2015_02_17_19_57_51.JPG

Rajongói kérésére Murakami Haruki korábban már beszélt arról, mennyire bosszantja, hogy örök Nobel-esélyesként emlegetik, és arról is, mit hord a táskájában. Most a szerelemről és vágyról adott tanácsokat, na meg arról, hogyan koitáljunk egy koi ponttyal.

Egy 22 éves rajongójának, aki még sosem esett szerelembe, azt mondta, a szerelem olyan, mint amikor egy macska kerül a mosógépbe. Ez egy olyan dolog, amit sosem látsz, csak akkor, ha megteszed – bölcselkedett Murakami, majd azt tanácsolta a kérdezőnek, hogy ha nem akar szerelembe esni, maradjon távol a mosógépektől.

Egy 53 éves rajongónak, aki egy nála 20 évvel fiatalabb nőt szeretne elcsábítani, azt tanácsolta, olvassa el Szun-ce A hadviselés művészete című munkáját. Nagyon fontos, hogy információkat kell gyűjteni a kiszemeltről, és találnia kell egy alkalmat, hogy beszélhessen a nővel, hogy kiderítse, hogyan reagál a közeledésre.

Hagyja a francba, és keressen más megoldást – válaszolta egy házas rajongónak, akinek a felesége nem hajlandó bizonyos dolgokra az ágyban. Murakami szerint az ilyen emberek nehezen változnak meg, ezért a férfinek vagy fel kell adnia a küzdelmet, vennie kell egy nagy koi pontyot kell tartania, és be kell tanítania a szóbanforgó trükkökre. Az író hozzátette, hogy csak viccelt, de aki olvasta már egy könyvét is, az valószínűleg másképp gondolkodik erről.

Egy 38 éves rajongó a kollégája iránt érzett viszonzatlan szerelméről mesélt neki – hogy még rosszabb legyen a helyzet, a kollégát ráadásul áthelyezték, és kikerül a nő látóteréből. Mielőtt elköltözik, legalább egyszer le kellene feküdnöd vele, tanácsolta Murakami. Természetesen anélkül, hogy a férjed és a gyerekeid tudnának róla, tette hozzá, majd a végére azért odaírta, hogy ez nem tanács, és ő nem vállalja a felelősséget más döntése miatt.

Forrás: GMANews