Nem fekszik le önnel a felesége? Cserélje koi pontyra!

.konyvesblog. | 2015. február 20. |

2015_02_17_19_57_51.JPG

Rajongói kérésére Murakami Haruki korábban már beszélt arról, mennyire bosszantja, hogy örök Nobel-esélyesként emlegetik, és arról is, mit hord a táskájában. Most a szerelemről és vágyról adott tanácsokat, na meg arról, hogyan koitáljunk egy koi ponttyal.

Egy 22 éves rajongójának, aki még sosem esett szerelembe, azt mondta, a szerelem olyan, mint amikor egy macska kerül a mosógépbe. Ez egy olyan dolog, amit sosem látsz, csak akkor, ha megteszed – bölcselkedett Murakami, majd azt tanácsolta a kérdezőnek, hogy ha nem akar szerelembe esni, maradjon távol a mosógépektől.

Egy 53 éves rajongónak, aki egy nála 20 évvel fiatalabb nőt szeretne elcsábítani, azt tanácsolta, olvassa el Szun-ce A hadviselés művészete című munkáját. Nagyon fontos, hogy információkat kell gyűjteni a kiszemeltről, és találnia kell egy alkalmat, hogy beszélhessen a nővel, hogy kiderítse, hogyan reagál a közeledésre.

Hagyja a francba, és keressen más megoldást – válaszolta egy házas rajongónak, akinek a felesége nem hajlandó bizonyos dolgokra az ágyban. Murakami szerint az ilyen emberek nehezen változnak meg, ezért a férfinek vagy fel kell adnia a küzdelmet, vennie kell egy nagy koi pontyot kell tartania, és be kell tanítania a szóbanforgó trükkökre. Az író hozzátette, hogy csak viccelt, de aki olvasta már egy könyvét is, az valószínűleg másképp gondolkodik erről.

Egy 38 éves rajongó a kollégája iránt érzett viszonzatlan szerelméről mesélt neki – hogy még rosszabb legyen a helyzet, a kollégát ráadásul áthelyezték, és kikerül a nő látóteréből. Mielőtt elköltözik, legalább egyszer le kellene feküdnöd vele, tanácsolta Murakami. Természetesen anélkül, hogy a férjed és a gyerekeid tudnának róla, tette hozzá, majd a végére azért odaírta, hogy ez nem tanács, és ő nem vállalja a felelősséget más döntése miatt.

Forrás: GMANews

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket. 

...
Zöld

Hányszor kell kórházba kerülni ahhoz, hogy komolyan vegyék egy nő panaszait?

Elinor Cleghorn bátran, olykor brutálisan meséli el a nők gyógyításának történetet az ókortól egészen napjainkig, miközben esettanulmányokon keresztül igencsak szomorú kép rajzolódik ki arról, hogyan hagyták a férfiak évszázadokon keresztül szenvedni a nőket.