Nagy-Britanniában a lányos szülők többet költenek gyerekkönyvekre

.konyvesblog. | 2016. szeptember 27. |

Nagy-Britanniában a fiús szülők 25 százalékkal kevesebbet költenek gyerekkönyvre, mint a lányosak - derült ki egy brit felmérésből. A Childwise ezer olyan szülőt kérdezett meg, akik egészen kicsi (0-4 év közötti) gyereket nevelnek, és eszerint a lányos anyák és apák havi 8 fontot költenek gyerekkönyvre, míg a fiús szülők mindössze havi 6 fontot áldoznak ugyanerre a célra. A jelenség már csak azért sem elhanyagolható, mert más felmérések azt mutatják, hogy a korral változnak az olvasási szokások is. Jenny Ehren kutatásvezető szerint az 5-10 év közötti fiúk például rövidebb ideig olvasnak, és ritkábban olvasnak kikapcsolódásképp.

A brit szülők összességében többet költenek a lányaikra (átlagban 117 font/hó), mint a fiaikra (101 font/hó). A játékvásárlásnál szintén erősen megmutatkoznak a hagyományos nemi sztereotípiák, így a játékkonyhákat, teáskészleteket, játék bolti kasszákat jellemzően a lányoknak, a játék kertészszerszámokat és a csináld magad-szetteket a fiúknak veszik.

Forrás: Bookseller

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.