Minden idők legnépszerűbb könyvei egy helyen (Infografika)

.konyvesblog. | 2013. november 26. |

Amióta az ember beszélni tud, történeteket mesél, a legnépszerűbbek pedig könyv alakban már évszázadok óta velünk vannak. Ezek közé tartozik például az Odüsszeia, melyet már több mint 250 nyelvre fordítottak le, és eddig 45 millió példányt adtak el belőle. De a legkedveltebbek közé tartozik a Rómeó és Júlia, a Don Quijote, Andersen meséi, vagy az 1984. Minden idők legnépszerűbb kiadványa azonban kétségtelenül Mao Ce-tung vörös könyvecskéje, mely eddig 800 millió példányban kelt el, de a maga 450 milliós eladási számával szintén szép eredményt könyvelhetett el a Harry Potter-széria.

A részletek (így a fordítások és a kiadások száma, valamint az eladott példányszám) ebben a szuper infografikában találhatók (a képet tessék kattintani, mert megjelenik nagyban is!):

Forrás: Daily Infographic

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket.