Mi volt a legnagyobb könyves durranás a születésed évében?

Mi volt a legnagyobb könyves durranás a születésed évében?

.konyvesblog. | 2019. augusztus 23. |

Már annyi könyves kihívás van, hogy követni is alig lehet, de olyat még nem nagyon hallottunk, hogy valakinek a születési éve határozta volna meg, hogy mit olvas éppen. Ám ha valakinek éppen ez lenne a kattanása, akkor már nem kell messzire mennie, a Wordery nevű brit online könyvkereskedés ugyanis létrehozott egy vicces alkalmazást, amely megmutatja, hogy a születésünk évében éppen melyik könyv pörgött a legjobban. Persze nagyon bírnánk, ha mindez a magyar adatokat venné alapul, de ez alkalommal be kell érnünk a New York Times bestseller-listáival, azaz az adott év amerikai kedvenceivel. Hogy kiderüljön, mi volt annak idején a legnépszerűbb, elég a születésünk évét megadni, és máris megkapjuk az adott művet (mint ahogy azt is, hogy hány hétig szerepelt a listán).

A listán szereplő legelső év az 1948-as, amikor is egy háborús regény volt az év legnagyobb durranása. Nem akarunk lelőni egyetlen poént sem, de jó móka megnézni, hogy melyik volt a legnépszerűbb könyv, amikor például a mostani harminc- vagy húszévesek születtek, de érdemes úgy is végigpörgetni a listát, hogy összesen vajon hány könyvet ismerünk róla.

Mindehhez kattintsatok IDE!

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

...
Zöld

Az írók jóval a tudósok előtt ráéreztek az agy működésére – interjú a világhírű agykutatóval

Dr. Scott A. Small Alzheimer-kutató érdekfeszítően írt arról, miért tesz jót nekünk az egészséges felejtés. Szóba került Salman Rushdie elmepalotája, a kreativitás és a MI, az alvás és a társadalmi felejtés szerepe, illetve a pszichopaták és a csimpánzok is. Interjú.