Hírek harry_potter

Mi a világ legjobb irodalmi helyszíne?

Valuska László | 2008. augusztus 14. |

Egy brit utazási honlap szerkesztői Londont választották a legkedveltebb "irodalmi úti célnak", azaz olyan idegenforgalmi célpontnak, ahol a látogató legtöbbet lubickolhat az irodalmi élményekben, írta az MTI.

A tízes toplistán az angol főváros megelőzte Párizst, New Yorkot és Rómát is. A TipAdvisor rangsorának összeállítói azzal indokolták az első helyezést, hogy London "az irodalom otthona, amelynek tanulmányozásával és szeretetével annyi időt töltöttünk".

A második helyet Stratford-upon-Avon, Shakespeare festői szülővárosa és a Royal Shakespeare Company színtársulat otthona szerezte meg. Harmadikként került ki a nemes versengésből Edinburgh, az a város, amely nemcsak a klasszikus, hanem a kortárs irodalom nagy alakjainak lakóhelyéül szolgált és szolgál. Itt alkotott Sir Arthur Conan Doyle, akinek Sherlock Holmest köszönhetjük vagy Robert Louis Stevenson, akinek A kincses szigetet, de innen származott Sir Walter Scott, és napjaink egyik legismertebb szerzője, a Harry Potter-regények írója, J.K. Rowling is.

A teljes lista a következő (zárójelben az alkotókkal):
1. London (Keats)
2. Stratford-upon-Avon (Shakespeare)
3. Edinburgh (Arthur Conan Doyle)
4. Dublin (James Joyce)
5. New York (Arthur Miller)
6. Concord, Massachusetts (Louisa May Alcott)
7. Párizs (Victor Hugo)
8. San Francisco (Allen Ginsberg)
9. Róma (Vergilius)
10.Szentpétervár (Dosztojevszkij)

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.