Vida Gábor regényét választotta az évtized könyvének a Merítés-díj zsűrije

A Merítés-díj szépprózával foglalkozó zsűrije meghozta a döntését, hogy melyik könyv volt az elmúlt évtized legjobb kortárs magyar szépirodalmi prózakötete, és kiderült az is, melyik kötet lett a győztes a közönség szavazatai alapján.

fk | 2021. február 08. |

Az évtized könyve szavazáson a Merítés-díj széppróza kategóriával foglalkozó zsűrijének egykori és jelenlegi tagjai által összeállított és elküldött listák alapján az élen a 34-ből 23 listán szereplő, a Merítés-díj széppróza kategóriájának történetében egyedülálló módon az adott évben a zsűri és a közönség díját is elnyerő mű, Vida Gábortól az Egy dadogás története végzett (ebben a cikkünkben írtunk róla). 

🥁 #azévtizedkönyve - A ZSŰRI DÍJA 🥁 📚 AZ ÉVTIZED KÖNYVE a Merítés-díj zsűrijének szavazatai alapján: VIDA GÁBOR: EGY...

Közzétette: Merítés-díj – 2021. február 7., vasárnap

A hétvégén emellett kihirdették a közönségszavazás győztesét is. 91 lista alapján végül 31 ponttal első helyen végzett Dragomán György Máglya című könyve (interjúnk Dragomán Györggyel ITT olvasható). A 2014-ben megjelent regény így elnyerte a Merítés-díj közönségdíját.

🥁 #azévtizedkönyve KÖZÖNSÉGDÍJ 🥁 📚 AZ ÉVTIZED KÖNYVE a közönség szavazatai alapján: DRAGOMÁN GYÖRGY: MÁGLYA...

Közzétette: Merítés-díj – 2021. február 6., szombat

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.