Megint itt a világvége - A Könyves magazin második számáról

.:wendy:. | 2012. március 03. |

A Könyves magazin első számának megjelenése után rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, hogy mennyire tetszik nektek az újság. Itt a tavasz és kiadónkkal, a Professional Publishing Hungary Kft-vel együtt örömmel jelentjük be, elkészült a második szám! 

 

 

2012-re jósolták a maják a világvégét, megnéztük hát, hogyan is fog bekövetkezni az irodalmárok szerint, összegyűjtöttük nektek a legjobb apokaliptikus könyveket és témákat. Mostanra mélyen gázolunk a gazdasági válságban is, a Könyves második számából megtudhatjátok, hogyan hatott a válság a kultúrára és azon belül is az irodalomra, mennyire inspirálta vagy éppen taszította kétségbeesésbe az írókat. 

Kepes András az íróvá válásról, Joanna Bator a szocialista retróról, Jonas Jonasson a történelem sötét korszakaiban is felfedezhető humorról, Lovas Nagy Anna pedig a periférián élők irodalmáról mesélt nekünk. Új rovattal is jelentkezünk: ezentúl Weyer Balázs olvasónaplójában osztja meg, mik voltak legutóbbi kedvenc könyvei. Patrick Ness portrénkból megtudhatjátok, miért hátborzongató és hátborzongatóan jó író is ő; megmutatjuk Lakatos István legújabb könyvét, a Dobozvárost; a Semmi kis életek és a Beszélnünk kell Kevinről című könyvek bemutatása mellett a hónap könyve márciusban: az Úton - Az eredeti tekercs.

 

 

Legutóbb Parti Nagy Lajos dolgozószobájában jártunk, most Tóth Krisztina mutatta meg nekünk, hol születnek művei. Winkler Nóra pedig K&V rovatunkban húsz rövid kérdésre válaszolva beszélt irodalomról, kultúráról és mindennapos kedvelt vagy éppen utált szokásairól. 

Képeinken a nyomdagép indulását örökítettük meg, maradjatok velünk, hamarosan mozgóképpel és még több részlettel jelentkezünk!

(Az teljes első számot ezen a linken online is megtaláljátok.)