Meghalt Burger Barna
Hírek burger_barna

Meghalt Burger Barna

Valuska László | 2017. február 21. |

Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Burger Barna fotós.

Burger Budapesten született 1965-ben. Az Árpád Gimnáziumban érettségizett, majd a Práter utcai fényképésziskolát végezte el. A rendszerváltás idején kezdett dolgozni fotográfusként. Volt fotóriporter napilapnál, magazinnál.

1993 óta fényképezett a Fidesznek, illetve a kormánynak, Orbán Viktor miniszterelnök személyi fotósa volt. Alkalmazott és művészi fényképei magazinokban és önálló albumokban jelentek meg. Első albumát 1999-ben mutatták be. Köteteibe például az országos kéktúráról készített képeit vagy íróportrét gyűjtötte egybe. Számos kiállításon mutatták be fényképeit, Magyarországon kívül a többi között New Yorkban, Berlinben.

Fotó: Burger Barna

Több könyve is megjelent: Kőrösi Zoltánnal közösen jegyezték a Délutáni alvást, lefotózott 92 magyar írót (Fej vagy írás), illetve a Kéktúráról (Kékvándor), de jelent meg fotóalbuma Orbán Viktorról és Gera Zoltánról is.

Burger Barna végigfotózta az Országos Kéktúrát

Burger Barna végigjárta az Országos Kéktúra 1180 km-t, és közben megállás nélkül fotózott. A most megjelent Kékvándor című könyvből az Indexen szép képgalériát is láthattok, mi inkább 20 oldalt mutatunk meg. A sajtóanyagból a következőket tudtuk meg: meghatározó élménye volt a Rockenbauer Pál rendezte híres sorozat: a „Másfél millió lépés Magyarországon".

(MTI)