Már klasszikus feminista novellát is lehet olvasni az Instán

Már klasszikus feminista novellát is lehet olvasni az Instán

.konyvesblog. | 2018. október 08. |

instakonyv.jpg

A Mother in New York kreatív ügynökség borítója A sárga tapétához

Mivel az Instagram egyre nagyobb közönséget szólít meg – ráadásul többségében fiatalokat – a New York Public Library elhatározta, hogy egy Insta-regény sorozattal fogja népszerűsíteni a klasszikus irodalmat.

Múlt héten jelent meg a második Insta-könyv: Charlotte Perkins Gilman 1892-es feminista novellája, A sárga tapéta. A 19. századi nők mentális és pszichikai helyzetéről szóló történetet több mint 33000 ember olvasta el alig 24 óra alatt. 

Szétfilterezett lélekszelfik: az Instagram létrehozott egy új költőgenerációt

You Are your own Soul mate - Rupi Kaur �milk and honey #word Love Every Moment (@meghancurrieyoga) által megosztott bejegyzés, Jún 3., 2016, időpont: 10:46 (PDT időzóna szerint)Amikor Kevin Systrom és Mike Krieger a 2010-es évek végén elindították képmegosztó oldalukat, valószínűleg...

A New York Library szándéka, hogy a könyveket egy olyan felületen közvetítsék, amit a fiatalok már amúgy is használnak. A könyvtár első Insta-regénye az Alice Csodaországban volt Lewis Carrolltól, amit két részletben tettek közzé augusztusban és 93000 követőt mozgósított. A projektnek egyébként nem mellesleg célja volt az is, hogy felhívja a figyelmet az intézmény e-könyv állományára (ami egyébként sikerült, mert azóta 70%-kal nőtt a letöltések száma.)

A könyvtár Insta-oldalát továbbra is érdemes figyelni, mert a következő könyv, amit kitesznek, Az átváltozás lesz Kafkától.

Forrás: The New York Times