Már a második krimijét írja J.K. Rowling

.konyvesblog. | 2014. február 17. |

(Kép forrása)

Már a második bűnügyi regényén dolgozik J.K. Rowling, amely a The Cuckoo's Callinghoz hasonlóan ugyancsak Robert Galbraith álnév alatt fog megjelenni, a tervek szerint június 24-én.

A The Silkworm című krimiben ismételten Cormoran Strike magándetektív ered a bűn nyomába, és ezúttal egy vitriolos tollú író brutális meggyilkolásának a körülményeit kell felderítenie. A potenciális elkövetők listája elég hosszú, az író megjelenés előtt álló könyve ugyanis életeket tehetett volna tönkre - ha valaha napvilágot lát.

A The Silkworm már a harmadik olyan regénye Rowlingnak, amelyet kimondottan felnőtteknek szán, és a második, amelyet Robert Galbraith álnév alatt jelentet meg. Az első bűnügyi regénye tavaly egy nap alatt sikerkönyv lett, miután kiderült, hogy az addig viszonylag szerény eladásokat produkáló Galbraith név mögött a Harry Potter-széria írója rejtőzik.

Az írónő most közölte, hogy Strike főszereplésével több könyvet is tervez. Az első krimije, a The Cuckoo's Calling a tervek szerint idén tavasszal jelenik meg magyarul.

(Forrás: Guardian)