Május 10-ig lehet szavazni a Libri irodalmi közönségdíjra

Május 10-ig lehet szavazni a Libri irodalmi közönségdíjra

.konyvesblog. | 2016. május 03. |

libri_irodalmi_dij_2016.jpg

Idén első alkalommal osztják ki a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat, mellyel az előző év legjobb szép- és tényirodalmi könyveit ismerik el. A szavazást meghosszabbították, így a közönség május 10-ig dönthet arról, hogy a döntős 10 könyv közül ki kapja meg a Libri irodalmi közönségdíjat.

A Libri irodalmi díjakra egyrészt tehát a szakmai zsűri, másrészt a közönség szavazhat. A közönség május 10-ig választhatja ki kedvencét a Libri oldalán. A szavazók között 100 darab ajándék könyvcsomagot sorsolnak ki a szervezők, a díj 10 döntős könyvéből. A Libri irodalmi díj és a Libri irodalmi közönségdíj ünnepélyes díjátadója május 25-én lesz. A Libri irodalmi díjat elnyerő könyvek szerzői 1-1 millió forintot kapnak, illetve 25-25 millió forint értékű médiatámogatást, melyet bármely könyvük promóciójára használhatnak fel.

A döntős tíz könyv a következő:

1. Bartis Attila A vége

2. Dragomán György Oroszlánkórus

3. Esterházy Péter-Szüts Miklós A bűnös

4. Forgách András Élő kötet nem marad

5. Nádasdy Ádám A vastagbőrű mimóza

6. Rakovszky Zsuzsa Fortepan

7. Réz Pál Tények és Tanúk - Bokáig pezsgőben

8. Szvoren Edina Az ország legjobb hóhéra

9. Térey János A legkisebb jégkorszak

10. Ungváry Krisztián Magyar megszálló csapatok

A zsűri tagjai: Fullajtár Andrea, Jászai Mari-díjas színész, a Katona József Színház tagja, Szilágyi Zsófia irodalomtörténész, kritikus, a Móricz Zsigmond Társaság elnöke, egyetemi oktató, Bálint András Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, és Károlyi Csaba irodalomkritikus, író, szerkesztő, az Élet és Irodalom munkatársa, egyetemi oktató. A zsűri moderátora: Vitray Tamás, Kossuth-díjas újságíró, főszerkesztő, riporter, kiváló művész.