Magyar szerzők is kaphatják az Astrid Lindgren Emlékdíjat

Magyar szerzők is kaphatják az Astrid Lindgren Emlékdíjat

.konyvesblog. | 2016. október 25. |

logo_astrid_lindgren_memorial_award_140612.jpgCsukás István, Lackfi János, Tóth Krisztina és a Mesemúzeum is megkaphatja jövőre az Astrid Lindgren Emlékdíjat, ami a világ legjelentősebb gyermekirodalmi elismerése. A díjazott személyére, aki olyan korábbi nyertesekhez csatlakozik majd, mint Maurice Sendak és Philip Pullman, 2017. április 4-én derül fény. 

Az ötmillió svéd koronával (kb. 540 ezer euró) járó díjra idén 60 országból 226 jelölés érkezett. A jelöltek között lehetnek írók, illusztrátorok, vagy az olvasást támogató személyek és intézmények, ám munkájuknak a legmagasabb minőséget kell képviselniük, és nem nélkülözhetik Harisnyás Pippi szerzőjének humanizmusát.

Az előző nyertes az amerikai Meg Rosoff volt, akinek magyarul csak felnőtteknek szóló regényei (Majd újra lesz nyár…, Just in Case – Sorsbújócska) jelentek meg eddig.  Az idei jelöltnévsort ITT találjátok.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.