Korrupt New York-i zsarukról szól Don Winslow új bűneposza
Hírek usa don_winslow

Korrupt New York-i zsarukról szól Don Winslow új bűneposza

.konyvesblog. | 2017. június 16. |

Bár legutóbb arról szóltak a hírek, hogy Don Winslow a Drogháború és A kartell (kritikánk róla ITT) folytatását írja, júniusban megjelenő új bűneposza nem a mexikói drogbárók, hanem a New York-i zsaruk világába visz. A The Force hőse (egyben antihőse) egy Denny Malone nevű manhattani rendőr, aki már tizennyolc éve szolgál, a cselekmény idején egy rendőrségen belüli elitegység vezetőjeként.

Látszólag a mindennapok hőse, viszont a mocsok elleni háborújában ő sem maradhatott tiszta, és társaival az évek során több millió dollárt tett zsebre (készpénzben és drogban). Malone végül elbukik, a szövetségiek fojtogatják, a túlélése érdekében pedig el kell döntenie, hogy együttműködik vagy elárulja azokat, akik addig a legközelebb álltak hozzá. A könyvhöz Winslow rengeteg rendőrrel beszélt: magas rangú tisztekkel, veterán nyomozókkal, utcai zsarukkal, akik nemcsak a munkájukról, a magánéletükről is sokat meséltek neki. Utóbbi azért is fontos, mert ez a szál is nagyon erős a regényben, hiszen Malone a privát életében is két tűz közé kerül.

A könyv június végén jelenik meg angolul, de a Deadline még márciusban arról írt, hogy James Mangold (Logan - Farkas) érdeklődik a megfilmesítés iránt; a Fox tavaly ősszel hétszámjegyű összegért vette meg a jogokat.