Könyvesblokk: Zhang Jiajia, Lagercrantz, Fellowes

.konyvesblog. | 2017. szeptember 04. |

kblog_kblokkfejlec_1_1_2_10.jpg

Megjött az ősz, és négy-ötszáz oldalas nagyregényeket hozott magával. Hármat is ajánlunk a hétre, egy kínai coming-of-age sztorit, az új Tetovált-lányt és egy kosztümös drámát a férfitől, akinek a Downton Abbeyt köszönhetjük. 

Zhang Jiajia: Olyan átlagos embert szeretnék, mint te

Zhang Jiajia: Olyan átlagos embert szeretnék, mint te

Fordította: Kiss Marcell, Jelenkor, 2017, 472 oldal, 3499 HUF

 

Privát felnövéstörténetét meséli el könyvében Zhang Jiajia - iskolák, kollégiumok, kocsmák, internetes és külföldi kalandok sorozatán át. Az Olyan átlagos embert szeretnék, mint te egymáshoz lazán kapcsolódó epizódok, vicces-ironikus tudatfolyamok és a klasszikus távol-keleti történetmesélés alapfogásainak segítségével rajzolja meg egy ember életét, és válik a szerző szándékai szerint tanítássá, hogy az olvasó könnyebben boldoguljon a sajátjával.

David Lagercrantz: Mint az árnyék

David Lagercrantz: Mint az árnyék 

Fordította: Erdődy Andrea, Animus, 2017, 464 oldal, 3980 HUF

 

Ötödszörre tér vissza Lisbeth Salander, és immár másodjára David Lagercrantz tollából. A legújabb Tetovált lány-könyvben Lisbeth a Flodberga női börtönben próbálja elkerülni a konfliktusokat, ám  azzal, hogy segít egy fiatal bangladesi nőnek, magára haragítja a börtönmaffia fejét. Mindeközben Holger Palmgren olyan dokumentumokhoz jut, amelyek magyarázattal szolgálhatnak a nő múltjának bizonyos kérdéseire, az igazság kiderítéséhez pedig ismét Mikael Blomkvistra van szükség. Mi köze egy gazdag tőzsdeügynöknek Lisbeth gyerekkorához, és hogyan lehet túlélni, ha ránk szál a börtön urának bandája? A Mint az árnyék ezekre a kérdésekre ad választ.

Julian Fellowes: Belgravia

Julian Fellowes: Belgravia

Fordította: Gieler Gyöngyi, General Press, 2017, 460 oldal, 3990 HUF

 

A Gosford Park forgatókönyvírójának és a Downton Abbey megálmodójának új könyvében a Trenchard család lánya készül élete társasági eseményére. Sophiának sikerült meghívót szereznie Richmond hercegné 1815-ös báljára, ami megváltoztatja az egész életét. Huszonöt évvel a bál után a legelőkelőbb brit arisztokratacsalád, a Brockenhurstök egyik nőtagja az új londoni negyed, a Belgravia egyik szalonjában kénytelen szövetséget kötni egy Trencharddal, ugyanis olyan titok kapcsolja őket egymáshoz, amit egyikük örökre elfelejtene, másikuk pedig azonnal nyilvánosságra hozna.