Könyvesblokk: Silvera, Santopolo, Papp

.konyvesblog. | 2018. január 29. |

Egymással összeakadó életek és sorsok, valamint egymásba fonódó családi történetek egész sora elevenedik meg szokásos hétfői Könyvesblokkunk három regényében. Mostani válogatásunkba egy ígéretesen debütált ifjúsági regény, egy 9/11-gyel kezdődő szerelmi történet és egy elhallgatásokkal teli magyar családregény került.

Adam Silvera: Inkább boldog

Adam Silvera: Inkább boldog

Fordította: Hartinger Emese, Menő Könyvek, 2018, 336 oldal, 2990 HUF

 

Egy családi tragédiát követő nyáron a tizenhat éves Aaron Soto igyekszik újra magára találni, ám amint összebarátkozik Thomasszal, minden összezavarodik. Aaron és Thomas egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és a fiú önmaga előtt sem tagadhatja le többé az érzelmeit. Esetében egy memóriatörlési eljárás jelentheti a megoldást arra, hogy újra a régi legyen, viszont ezzel együtt az igazi önmagát is elveszítheti. A szerző, Adam Silvera Bronxban született és nevelkedett. A könyvkiadásban dolgozott, gyerekkönyveket árult, majd marketingasszisztens volt egy irodalmi ügynökségnél, és gyerekkönyvekről és young adult regényekről írt értékeléseket. Első regénye, az Inkább boldog számos elismerést aratott.

Jill Santopolo: A fény, amit elvesztettünk

Jill Santopolo: A fény, amit elvesztettünk

Fordította: Szűr-Szabó Katalin, 21. Század Kiadó, 2018, 3690 HUF

 

A Columbia Egyetem két végzőse, Lucy és Gabe 2001. szeptember 11-én ismerkedik meg New Yorkban. Az a nap az ő életüket is mindörökké megváltoztatja. Egy évvel később találkoznak megint, sorsuk pedig összefonódik, még ha kontinensek választják is el őket egymástól. A következő tizenhárom évben közös útjuk álmokon, vágyakon, féltékenykedéseken, megcsalásokon vezet el végül a szerelemig. A nagy kérdés, hogy össze tudják-e egyeztetni a szenvedélyt és a biztonságot, az álmokat és a valóságot.

Várható megjelenés: február 5. (a kötet előjegyezhető)

Papp Sándor Zsigmond: Gyűlölet

Papp Sándor Zsigmond: Gyűlölet

Jelenkor Kiadó, 2018, 476 oldal, 3499 HUF

 

A honnan jövök? kérdése foglalkoztatja leginkább Papp Sándor Zsigmond új regényének hősét, az erdélyi születésű, de jó tíz éve Budapesten élő Loboncz Mártont. A családi múltat feszegetné, egészen pontosan a börtönből szabadult, és rég nem látott apja nyomát kutatná. A családi nyomozás során a Gyűlölet hőse eltitkolt, elhallgatott szülői-nagyszülői történetek egész sorát fejti fel a romániai diktatúra hetvenes és nyolcvanas éveiből.

Várható megjelenés: február 15. (a kötet előjegyezhető)