Könyvesblokk: Edvardsson, Coben, Doehnert

.konyvesblog. | 2019. március 18. |

Az új héten megint telepakoltuk három új kötettel a Könyvesblokkot, és ezúttal a krimik közül válogattunk. A Partvonal Könyvkiadó új skandináv thriller-sorozatában, pontosabban annak első darabjában, egy hamis alibi borzolja a kedélyeket, Harlan Coben hard-boiled-jában egy gyilkosság és egy eltűnés okoz rengeteg fejtörést, a Hotel Sacherben pedig szintén eltűnik valaki, miközben megelevenednek az Osztrák-Magyar Monarchia aranykorának végnapjai.

Mattias Edvardsson: Látszólag normális

Mattias Edvardsson: Látszólag normális

Fordította: Bándi Eszter, Partvonal Könyvkiadó, 2019, 400 oldal, 3999 HUF

 

Új sorozatot indít a Partvonal: a skandináv thrillerek első kötete Mattias Edvardsson Látszólag normális című regénye, melynek központi kérdése: milyen jól ismerjük valójában a szeretteinket és vajon gyilkolni is képesek lennénk-e értük? Főhőse egy Stella nevű lány, látszólag egy átlagos tinédzser, akit egy nap azzal vádolnak, hogy megölt egy nála jóval idősebb férfit. Apja annyira hisz a lány ártatlanságában, hogy alibit biztosít neki, ám a nyomozás során egyre több rejtélyes részlet kerül napvilágra. Mattias Edvardsson írói karrierje mellett középiskolai tanárként dolgozik Svédországban, a Látszólag normális pedig a nemzetközi sikert is meghozta számára.

Harlan Coben: Szökevények

Harlan Coben: Szökevények

Fordította: Tábor Zoltán, Jaffa Kiadó, 2019, 200 oldal, 3490 HUF

 

Simon jól menő pénzügyi tanácsadó, boldog családi életet él, látszólag tökéletes körülötte minden. A cukormáz azonban egyszer csak megreped: lánya drogos lesz, majd az utcán tengődik, és apja hiába akarja egy nap hazacipelni, a lány barátja nem engedi. A verekedésről (pontosabban verésről) készült okostelefon-videók vírusként terjednek az interneten, rá nem sokkal pedig a fiút megölik. A rendőrség a gyilkossággal még csak-csak foglalkozik (Simont és a feleségét gyanúsítják), de a lány eltűnésével már nem. Ezért a szülők a saját szakállukra kezdenek el nyomozni, amiben segítségükre lesz egy chicagói magánnyomozónő.

Rodica Doehnert: Hotel Sacher

Rodica Doehnert: Hotel Sacher

Fordította: Farkas Tünde, Libri Könyvkiadó, 2019, 388 oldal, 3699 HUF

 

A 19. századi végi Bécsben pezseg az élet, virágzik a kultúra. A legendás Hotel Sacher is fénykorát éli, pompás termeiben nyüzsögnek a vendégek. Martha és Maximilian Aderhold Berlinből érkezett, hogy tehetséges írókat fedezzenek fel újonnan alapított könyvkiadójuk számára, míg az elbűvölő Traunstein herceg és hercegné éppen a mézesheteiket töltik Bécsben. A hotel halljában szivarfüstbe burkolózó tekintélyes férfiak kötnek üzleti és politikai alkukat, mások kalandot keresve titkos légyottra sietnek. Eközben rejtélyes bűnügy borzolja a kedélyeket: Marie Stadler, a szálloda konyháján dolgozó gyereklány, nyomtalanul eltűnt. Hogyan fonódik össze a csillogó pompában és a sötét sikátorokban élők sorsa – és mi történt a kis Marie-val? A regényből 2017-ben Sacher Szálló címmel osztrák-német koprodukcióban filmsorozat is készült.