Könyvesblokk: Carr, Prowse, Winman

.konyvesblog. | 2018. január 15. |

Szokásos hétfői Könyvesblokkunkban egy magyar származású lélekbúvár nyomozásával, emellett a családi mindennapok boldogságáért folytatott küzdelemmel, és egy kicsit sem hétköznapi hármas barátság történetével indítjuk a hetet.

Caleb Carr: A halál angyala

Caleb Carr: A halál angyala

Fordította: Falvay Dóra, Agave Könyvek, 2018, 512 oldal, 3780 HUF

 

Borzalmas gyilkosságsorozat rázza meg a 19. század végi New Yorkot – az áldozatok fiatalok, főleg prostituáltak. A rendőrséget vezető Theodore Roosevelt a magyar származású Laszlo Kreizler lélekbúvár segítségével próbálja felgöngyölíteni a szálakat. Nem hivatalosan persze, mert a város hatalmasságai nem lelkesednek Kreizler botrányosan modern felfogásáért. Kreizler körül mindenesetre egy komplett csapat épül ki, amire szüksége is van, a gyilkos ugyanis rendületlenül szedi az áldozatait. A regény eredetileg húsz éve jelent meg, a Carr történetéből készült – és részben Budapesten forgatott – tévésorozatot januárban mutatják be, a főbb szerepekben Daniel Brühllel, Dakota Fanninggel és Luke Evansszel.

Várható megjelenés: január 16. (a kötet előjegyezhető)

Amanda Prowse: Tápláló szeretet

Amanda Prowse: Tápláló szeretet

Fordította: Rácz Péter, General Press, 2018, 384 oldal, 3490 HUF

 

Freya Braithwaite élete látszólag maga a nagybetűs Tökély: tizenkilenc év után is odavan a férjéért, akivel két gyönyörű kamaszlányt nevelnek, Charlotte-ot és Lexit. Életük cukormázán akkor jelennek meg az első repedések, amikor kiderül, hogy Lexi anorexiával küzd, betegsége pedig szép lassan átveszi az irányítást a család mindennapjai felett. Az új helyzet átírja a családtagok egymás közötti viszonyait is, és olyan erők feszítik kapcsolatukat, melyek létezéséről addig sejtelmük sem lehetett.

Várható megjelenés: január 17. (a kötet előjegyezhető)

Sarah Winman: Bádogember

Sarah Winman: Bádogember

Fordította: Békési József, 21. Század Kiadó, 2018, 3490 HUF

 

Ellis and Michael tizenkét évesen lesznek elválaszthatatlan barátok. A két fiú mindent együtt csinál: kettesben bicikliznek Oxford utcáin, egymást tanítgatják úszni, együtt fedezik fel a költészetet. Barátságuk dinamikája akkor változik meg végérvényesen, amikor belép az életükbe egy harmadik szereplő, Annie. A Bádogember egyik központi témája a „mi lett volna, ha”: azok az alternatív életek, melyeket más – társadalmi, gazdasági, családi, kulturális – körülmények közepette élhettünk volna. És persze a szeretet, a magány és a veszteség – ahogy a Guardian fogalmazott kritikájában: szereplői nemcsak embereket gyászolnak, hanem azokat a vágyakat is, melyekről le kellett mondaniuk, és amelyeket fel kellett adniuk, legyenek azok bár szexuálisak, művésziek vagy emocionálisak.

Várható megjelenés: február 1. (a kötet előjegyezhető)

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.