Könyvesblokk: Bödőcs, Follett, Musso

.konyvesblog. | 2017. szeptember 11. |

kblog_kblokkfejlec_1_1_2_10.jpg

A „magyar humor Billy, a Kölyökjével”, egy 16. században élt árulóval és egy nemtalálkozás különleges történetével indítjuk a hetet. Egy magyar, egy walesi és egy francia a Könyvesblokkban. 

Bödőcs Tibor: Addig sem iszik

Bödőcs Tibor: Addig sem iszik

Helikon, 2014, 212 oldal, 2999 HUF

 

Az irodalmi paródiák szép és dicső múltra visszatekintő hagyományát folytatja könyvében az ország kedvenc humoristája. Bajszos, budapesti és nem balett-táncosnak állt/készülő írók stílusát parodizálja „a tirpák Casanovától” (Krúdy) ’a legnagyobb magyar csehíróig” (Hrabal), Ernest Hemingwaytől Jászberényi Sándorig. 

Ken Follett: A tűzoszlop 

Ken Follett: A tűzoszlop - Kingsbridge-trilógia III.

Fordította: Bihari György, Sóvágó Katalin, Gabo, 2017, 924 oldal, 4990 HUF

 

Spanyolországban, Franciaországban és Németalföldön ér véget Ken Follett Kingsbridge-trilógiája. 1558-ban csúcsra jár az angol trónviszály, Stuart Mária és Tudor Erzsébet vetélkedik a hatalomért. Erzsébet kémfőnöke, Ned Willard kiépíti a 16. század egyik legnagyobb besúgóhálózatát, melynek segítségével sikerül meghiúsítania a királynő ellen tervezett merényleteket. Willard egy véletlen folytán rájön, hogy a merényleteket tulajdonképpen sógora, Rollo Fitzgerald irányítja, aki álnéven csempész be merénylőket Franciaországból.

Guillaume Musso: Holnap

Guillaume Musso: Holnap

Fordította: Detre Zsuzsa, Park, 2017, 404 oldal, 3490 HUF

 

A New York-i Emma és a bostoni Matthew az interneten ismerkednek meg, első találkozójukat pedig egy manhattani olasz étterembe beszélik meg. Emma az igaz szerelmet keresi, a négyéves kislányával egyedül maradt Matthew a második esélyt. Mindketten a megbeszélt nap megbeszélt órájában lépnek be az étterembe, ám sohasem fognak találkozni. Az azonban mindkettejük számára hamar világossá válik, hogy megismerkedésüknek sokkal nagyobb a tétje egy kellemes hangulatú vacsoránál.