Könyvesblokk: Ainouz, Lebovitz, McCall Smith

.konyvesblog. | 2019. augusztus 26. |

Utolsó augusztusi Könyvesblokkunkba gasztronómiai témájú könyveket pakoltunk, melyek között akadnak szakácskönyvek és egy toszkán gasztro-regény is.

Alexis Gabriel Ainouz: Így főz egy francia srác

Alexis Gabriel Ainouz: Így főz egy francia srác

Fordította: Kúnos Linda, Corvina Kiadó, 2019, 176 oldal, 5490 HUF

 

Alex French Guy Cooking vagyis Alexis Gabriel Ainouz egy igazi YouTube-sztár és a főzés megszállottja. Első szakácskönyvében megtalálhatod a legjobb receptjeit: az egyszerű omlettet, vagy a tökéletes palacsintát (reggelire, ebédre vagy vacsorára is akár), az igazi, házilag készített pizzát, az elképesztően egyszerű rament, a legeslegjobb hamburgert, amit valaha kóstoltál, a francia hagymalevest (mégiscsak egy francia írta ezt a könyvet) vagy a csodálatos csokoládétortáét, amiért barátaid örökké hálásak lesznek neked. Sok hasznos konyhai trükköt is találsz a könyvben, például megtudhatod, hogyan választhatsz könnyedén megfelelő bort az étel mellé, tanulhatsz hat mikrós trükköt, és a hagymaaprítás módszereit is ellesheted.

David Lebovitz: A tökéletes fagylalt

David Lebovitz: A tökéletes fagylalt

Fordította: Kereki Noémi, Csipet kiadó, 2019, 272 oldal, 6500 HUF

 

Megvalósult egy régi álom: ki sem kell mozdulnunk otthonról ahhoz, hogy bármikor finomabbnál finomabb fagylaltokat együnk. Ebben a világsikerű könyvében David Lebovitz ugyanis megmutatja, mennyire egyszerű hétköznapi alapanyagokból fantasztikus jéghideg nyalánkságokat készíteni. Hagyományos és felfedezésre váró ízekből születnek fagylaltok, szörbetek, serbetek, gelátók és graniták. Amiket aztán márványozhatunk, rétegezhetünk, nyakon önthetünk hideg és meleg szószokkal, piríthatunk rájuk édes és sós magvakat, süthetünk tölcsért, piskótakelyhet, kekszet, brownie-t, amiben vagy amivel kínálhatjuk őket. Csak választani kell a 200 recept és a közel ugyanennyi változat közül.

Alexander McCall Smith: Találkozzunk Toscanában!

Alexander McCall Smith: Találkozzunk Toscanában!

Fordította: Nagy Viktória, Central Könyvek, 2019, 320 oldal, 3490 HUF

 

Paul Stuart, az elismert skót gasztroszakértő lába alól kicsúszik a talaj, amikor a barátnője egyik napról a másikra faképnél hagyja. A férfi úgy dönt, hogy szerkesztője javaslatára legújabb szakácskönyvét Toscanában fejezi be, hátha a levegőváltozás (no meg alkalomadtán egy kis szarvasgombás tészta és egy üveg vörösbor) meggyógyítja összetört szívét, és az alkotói válságból is kihúzza. De amikor Paul megérkezik Olaszországba, nem egészen úgy történnek a dolgok, ahogy várta... A félresikerült autókölcsönzés után nem marad más választása, mint buldózerre pattanni, az idilli Montalcinóba vezető útja során azonban a szokatlan járműnél sokkalta nagyobb meglepetések is érik. Miközben kellemesen lubickol a toszkán vidék csodás látnivalóiban és ízeiben, a legkülönbözőbb alakokat sodorja elé a sors - köztük egy fiatal amerikai nőt, aki megdobogtatja a szívét.