Könyvesblokk: Abulhawa, Sanders, Weathers

.konyvesblog. | 2017. március 20. |

kblog_kblokkfejlec_1_1_2_4.jpgInduljon a hét egy gyökereit kereső palesztin kislánnyal, egy drogkartellel ujjat húzó exzsaruval és a férfival, aki a halálból tért vissza az Everesten. A Könyvesblokkban ezúttal: Susan Abulhawa, Ben Sanders és Beck Weathers. 

Susan Abulhawa: Az ég és a víz kékje

az-eg-es-a-viz-kekje.jpg

Az amerikai Núrt palesztin nagyapja neveli, ám amikor a férfi meghal, a kislány nevelőszülők egész sorához kerül. Ősei földjére egy véletlen találkozásnak köszönhetően jut el; megismeri a rokonait, és végre értelmet nyer előtte minden, amiről a nagyapja mesélt neki – a generációkon átívelő misztikus események és legendák. Abulhawa Hajnal a tiltott kertben című regénye felkerült a 2016 legjobb könyveit bemutató listánkra, úgyhogy alig várjuk a „Palesztina keserves mindennapjairól” bemutató érzékeny és költői történetet.

Várható megjelenés: 2017. március 30.

Ben Sanders: Amerikai vér

Ben Sanders: Amerikai vér

Fordította: Varró Attila, Gabo 2017, 348 oldal, 3491 HUF

 

Egy rosszul sikerült akció miatt a New York-i exzsaru, Marshall Grade kénytelen belépni a tanúvédelmi programba. Santa Féban rejtőzik, ahol nemcsak válogatott gengszterek akarják holtan látni, de valaki még egy Dallasi Ember néven elhíresült bérgyilkost  is megbíz a kinyírásával. Hogy enyhítse kicsit a bukott akció miatti lelkiismeret-furdalását, Grade nyomozni kezd egy helyi nő eltűnésének ügyében, ezzel pedig magára haragít egy egész drogkartellt.

Beck Weathers, Stephen G. Michaud: Túléltem az Everestet

Beck Weathers, Stephen G. Michaud: Túléltem az Everestet

Fordította: Bayer Antal, Athenaeum, 2017, 336 oldal, 3499 HUF

 

Egy elszánt amatőr 1996-ban nekivágott a Mount Everestnek. Expedíciójából nyolcan nem élték túl a kalandot. Csak a szerencsén múlt, hogy neki sikerült megúsznia, hogy a társai magára hagyták a hóban, mert halottnak hitték. Nem tévedtek, a férfi a klinikai halál állapotából tért vissza, de „rituális áldozatként” elhal végtagokat és eltorzult arcot adott a hegynek. Beck Weathers visszaemlékezései nem elemezgetik a tragédiát, hanem csak leírják, milyen az, amikor (majdnem) mindent feladsz a fanatizmus határát súroló szenvedélyedért.

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.