Könyvesblokk: Abulhawa, Sanders, Weathers

.konyvesblog. | 2017. március 20. |

kblog_kblokkfejlec_1_1_2_4.jpgInduljon a hét egy gyökereit kereső palesztin kislánnyal, egy drogkartellel ujjat húzó exzsaruval és a férfival, aki a halálból tért vissza az Everesten. A Könyvesblokkban ezúttal: Susan Abulhawa, Ben Sanders és Beck Weathers. 

Susan Abulhawa: Az ég és a víz kékje

az-eg-es-a-viz-kekje.jpg

Az amerikai Núrt palesztin nagyapja neveli, ám amikor a férfi meghal, a kislány nevelőszülők egész sorához kerül. Ősei földjére egy véletlen találkozásnak köszönhetően jut el; megismeri a rokonait, és végre értelmet nyer előtte minden, amiről a nagyapja mesélt neki – a generációkon átívelő misztikus események és legendák. Abulhawa Hajnal a tiltott kertben című regénye felkerült a 2016 legjobb könyveit bemutató listánkra, úgyhogy alig várjuk a „Palesztina keserves mindennapjairól” bemutató érzékeny és költői történetet.

Várható megjelenés: 2017. március 30.

Ben Sanders: Amerikai vér

Ben Sanders: Amerikai vér

Fordította: Varró Attila, Gabo 2017, 348 oldal, 3491 HUF

 

Egy rosszul sikerült akció miatt a New York-i exzsaru, Marshall Grade kénytelen belépni a tanúvédelmi programba. Santa Féban rejtőzik, ahol nemcsak válogatott gengszterek akarják holtan látni, de valaki még egy Dallasi Ember néven elhíresült bérgyilkost  is megbíz a kinyírásával. Hogy enyhítse kicsit a bukott akció miatti lelkiismeret-furdalását, Grade nyomozni kezd egy helyi nő eltűnésének ügyében, ezzel pedig magára haragít egy egész drogkartellt.

Beck Weathers, Stephen G. Michaud: Túléltem az Everestet

Beck Weathers, Stephen G. Michaud: Túléltem az Everestet

Fordította: Bayer Antal, Athenaeum, 2017, 336 oldal, 3499 HUF

 

Egy elszánt amatőr 1996-ban nekivágott a Mount Everestnek. Expedíciójából nyolcan nem élték túl a kalandot. Csak a szerencsén múlt, hogy neki sikerült megúsznia, hogy a társai magára hagyták a hóban, mert halottnak hitték. Nem tévedtek, a férfi a klinikai halál állapotából tért vissza, de „rituális áldozatként” elhal végtagokat és eltorzult arcot adott a hegynek. Beck Weathers visszaemlékezései nem elemezgetik a tragédiát, hanem csak leírják, milyen az, amikor (majdnem) mindent feladsz a fanatizmus határát súroló szenvedélyedért.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

...
Zöld

Az írók jóval a tudósok előtt ráéreztek az agy működésére – interjú a világhírű agykutatóval

Dr. Scott A. Small Alzheimer-kutató érdekfeszítően írt arról, miért tesz jót nekünk az egészséges felejtés. Szóba került Salman Rushdie elmepalotája, a kreativitás és a MI, az alvás és a társadalmi felejtés szerepe, illetve a pszichopaták és a csimpánzok is. Interjú.