Könyvesblokk: Abulhawa, Sanders, Weathers

.konyvesblog. | 2017. március 20. |

kblog_kblokkfejlec_1_1_2_4.jpgInduljon a hét egy gyökereit kereső palesztin kislánnyal, egy drogkartellel ujjat húzó exzsaruval és a férfival, aki a halálból tért vissza az Everesten. A Könyvesblokkban ezúttal: Susan Abulhawa, Ben Sanders és Beck Weathers. 

Susan Abulhawa: Az ég és a víz kékje

az-eg-es-a-viz-kekje.jpg

Az amerikai Núrt palesztin nagyapja neveli, ám amikor a férfi meghal, a kislány nevelőszülők egész sorához kerül. Ősei földjére egy véletlen találkozásnak köszönhetően jut el; megismeri a rokonait, és végre értelmet nyer előtte minden, amiről a nagyapja mesélt neki – a generációkon átívelő misztikus események és legendák. Abulhawa Hajnal a tiltott kertben című regénye felkerült a 2016 legjobb könyveit bemutató listánkra, úgyhogy alig várjuk a „Palesztina keserves mindennapjairól” bemutató érzékeny és költői történetet.

Várható megjelenés: 2017. március 30.

Ben Sanders: Amerikai vér

Ben Sanders: Amerikai vér

Fordította: Varró Attila, Gabo 2017, 348 oldal, 3491 HUF

 

Egy rosszul sikerült akció miatt a New York-i exzsaru, Marshall Grade kénytelen belépni a tanúvédelmi programba. Santa Féban rejtőzik, ahol nemcsak válogatott gengszterek akarják holtan látni, de valaki még egy Dallasi Ember néven elhíresült bérgyilkost  is megbíz a kinyírásával. Hogy enyhítse kicsit a bukott akció miatti lelkiismeret-furdalását, Grade nyomozni kezd egy helyi nő eltűnésének ügyében, ezzel pedig magára haragít egy egész drogkartellt.

Beck Weathers, Stephen G. Michaud: Túléltem az Everestet

Beck Weathers, Stephen G. Michaud: Túléltem az Everestet

Fordította: Bayer Antal, Athenaeum, 2017, 336 oldal, 3499 HUF

 

Egy elszánt amatőr 1996-ban nekivágott a Mount Everestnek. Expedíciójából nyolcan nem élték túl a kalandot. Csak a szerencsén múlt, hogy neki sikerült megúsznia, hogy a társai magára hagyták a hóban, mert halottnak hitték. Nem tévedtek, a férfi a klinikai halál állapotából tért vissza, de „rituális áldozatként” elhal végtagokat és eltorzult arcot adott a hegynek. Beck Weathers visszaemlékezései nem elemezgetik a tragédiát, hanem csak leírják, milyen az, amikor (majdnem) mindent feladsz a fanatizmus határát súroló szenvedélyedért.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.