Kisfilmek Karinthy szellemiségében

verespalne | 2013. június 12. |

Harmadikos gimnazista nyerte a Karinthy kisfilmpályázatot: a Tanár úr, kérem, én filmeztem mindhárom helyezettje nő. A Petőfi Irodalmi Múzeumban tartott díjátadón gazdára talált a Shopline által felajánlott három díj. A zsűri (Karinthy Márton, az író unokája; Mátyássy Áron, a Tanár úr kérem című film rendezője és Deák Dániel, a Daazo.com képviseletében) döntésének értelmében az első helyezett Nagy Luca Asszimmetria című kisfilmje lett, nyereménye egy Sony ajándékcsomag volt. A második díjat, egy e-book olvasót Gál Bereniké Pletyka című rendezése nyerte el. Harmadik helyezést ért el Bakony Alexa Charles című munkája, a rendező egy DVD-lejátszóval lett gazdagabb. A díjazottak a Petőfi Irodalmi Múzeumtól éves belépőt és könyvcsomagot is kaptak.

A Petőfi Irodalmi Múzeum, a Margó Irodalmi Fesztivál és a Daazo.com - European Short Film Centre a Bookline-nal együttműködésben kisfilmpályázatot hirdetett “Tanár úr, kérem, én filmeztem” címmel. A pályázatra Karinthy Frigyes szövegeinek felhasználásáva 16 kisfilm érkezett, amelyeket rangos zsűri bírált el: Karinthy Márton, az író unokája és jogutódja, Mátyássy Áron, a TÚK - Tanár Úr Kérem! című film rendezője valamint Deák Dániel, a Daazo.com alapítója

karinthy_oklevel.jpg

A pályázatra nevezett összes kisfilmet meg lehet tekinteni

A pályázatot a Margó Városi Irodalmi Fesztivál keretében a Petőfi Irodalmi Múzeumban megrendezett díjátadó zárta 2013. június 8-án, szombaton 15 órakor. Levetítették a pályázatra érkezett filmeket, majd átadták a díjakat, végül Karinthy Frigyes unokája és a zsűri elnöke, Karinthy Márton konferálta fel a Számadás tálentomról című Karinthy-életműkiállítást a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A nyereményeket a Shopline ajánlotta fel, a PIM minden díjazottnak könyvcsomagot és éves belépőt ajándékozott.

A fődíjat Nagy Luca filmje, az Asszimmetria nyerte, egy Sony Cyber shot fényképezőgép csomagot.

A második helyezett Gál Bereniké lett, Pletyka című rendezésével, egy Icarus M700 Omnia e-könyv-olvasót kapott.

A harmadik díjat a Charles című film (r: Bakony Alexa) kapta, nyereménye egy Pioneer DVD DV2020 lejátszó.

A pályázat azonban nem ért véget: most indul a közönségszavazás! A Daazo oldalán a legtöbb LIKE-ot összegyűjtő film ajándékcsomagot kap majd, a szavazás június 30-án zárul, eredményhirdetés július elsején. Szavazni a LIKE gombok segítségével itt lehet

Az eseményen készült fényképek

Együttműködő partnerek:
Petőfi Irodalmi Múzeum
Margó Fesztivál
Daazo - European Short Film Centre
Bookline

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.