Kevin Bacon filmre vinné Kehlmann könyvét

Kevin Bacon filmre vinné Kehlmann könyvét

.konyvesblog. | 2018. március 28. |

bacon_1.jpg

A Hetedik érzék után újra együtt forgatna Kevin Bacon és David Koepp, a Hollywood Reporter szerint pedig egy adaptációban gondolkodnak, és Daniel Kehlmann El kellett volna menned című kisregényét filmesítenék meg. A lap úgy tudja, hogy eredetileg Baconnek tetszett meg a sztori, és ha film lesz belőle, akkor ő játszaná a főszerepet (emellett ő lenne az egyik producer is), a forgatókönyvet pedig Koepp írná és ő is rendezné a filmet. Ha minden jól megy, a forgatás már idén elkezdődhet.

A kötet hőse egy alkotói válságban szenvedő forgatókönyvíró, aki a családjával egy elhagyatott vidéki házba húzódik vissza, abban reménykedve, hogy ezzel majd új lendületet kap a munka. Az idő múlásával viszont kiderül, hogy nemcsak a szakmai, hanem a családi életével sincs minden rendben, a számukra ideiglenes otthont nyújtó házról nem is beszélve. Baconék verziójában az apa nem forgatókönyvíróként, hanem egy gazdag férfiként jelenne meg, akinek házasságát bizalmatlanság és gyanakvás árnyékolja be.

Kehlmann a 2018-as könyvfesztivál díszvendége lesz, és áprilisban jelenik meg a legújabb könyve magyarul, a Tyll. 2015-ben már járt a fesztiválon, akkor interjúztunk is vele:

Daniel Kehlmann: „Tetszett a Rubik-kockával játszó felnőtt pap gondolata"

Fotó: Valuska Gábor Ha elkészítenénk az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál vendégeinek kapcsolati hálóját, Jonathan Franzen és Etgar Keret közös pontja egészen bizonyosan Németország Wunderkindje, Daniel Kehlmann lenne. A Bécsben felnőtt, jelenleg Berlinben élő fiatal író számára A világ fölmérése című, a történelmi regények konvencióit és karakterjegyeit zseniálisan kiforgató műve hozta el a nemzetközi ismertséget, F című könyvében pedig a családregény műfajával kísérletezik.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket. 

...
Zöld

Hányszor kell kórházba kerülni ahhoz, hogy komolyan vegyék egy nő panaszait?

Elinor Cleghorn bátran, olykor brutálisan meséli el a nők gyógyításának történetet az ókortól egészen napjainkig, miközben esettanulmányokon keresztül igencsak szomorú kép rajzolódik ki arról, hogyan hagyták a férfiak évszázadokon keresztül szenvedni a nőket.