Képregényekbe költözött Arany, Kölcsey és Csokonai Vitéz Mihály

Képregényekbe költözött Arany, Kölcsey és Csokonai Vitéz Mihály

.konyvesblog. | 2016. november 17. |

kepr1.JPGCsokonai Vitéz Mihály, Berzsenyi Dániel, Kölcsey Ferenc, Arany János, Ady Endre - mindannyian a magyar költészet nagyjai, van azonban még valami, ami összeköti őket: mindegyikük tüdőgyulladásban halt meg (igen, még Ady is: ugyan szifilisztől szenvedett és elkapta a spanyolnáthát is, közvetlenül a halála előtt öt tüdőgyulladáson esett át).

A betegség ma is komoly kockázatot jelent, a leginkább érintett korcsoport a 60 év feletti korosztály, ezért a Nyugdíjasok Országos Szövetsége kampányt indított, amelyben a védőoltás fontosságára hívják fel a figyelmet. Az egész egy gondolatkísérlettel indult, aminek az a lényege, hogy elképzelték, mi lenne, ha az öt költő életben maradna, napjainkban élne, új utakat keresne. Itt jött képbe a képregény mint műfaj. A kreatívok felkértek öt képregényrajzolót és illusztrátort, akik azt a feladatot kapták: fordítsák le a képregény nyelvére az öt költőóriás egy-egy ikonikus versét.

kepr2.JPG
Eddig a következő verses képregények kerültek fel az oldalra:

Csordás Dániel - Arany János: A walesi bárdok
Lakatos István - Kölcsey Ferenc: Huszt
Terék Anna, Tondora Judit - Berzsenyi Dániel: Az első szerelem
Pixoloid Studios - Csokonai Vitéz Mihály: A Reményhez

A kiválasztott művek között van még Ady Endre Harc a nagyúrral című verse is, ennek a képregénye még nem elérhető. Még több infóért és a képregényekért kattintsatok ide!

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.