Hírek margó

Június 6-9. között újra Margó Irodalmi Fesztivál

.konyvesblog. | 2013. május 03. |

margo 69.JPG

Az irodalom igenis vonzó és izgalmas, sőt szexi és popos! Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy június 6-9. között idén is megrendezik a Margó Irodalmi Fesztivált. A Margó, ami Grecsó Krisztián szerint „arról beszél, hogy ez a város mozgásban van. És nekünk, akik többnyire csak állunk benne, most kicsit olyan, mintha futószőnyegen, mozgólépcsőn állnánk”, idén is ingyenes programok tucatjával nyitja a nyarat, az Ankerttől a Castróig, az Akváriumtól a Holdudvarig.

A fesztivál csúcspontja az Irodalom éjszakája lesz. 15 helyszínen olvasnak fel írók, költők, slammerek és színészek, a Rokonok-esten például Esterházy Péter, és képzőművész fia, Marcell beszélgetnek családról, irodalomról és alkotásról.

Önálló estet kap Erdős Virág, Térey János, Grecsó Krisztián, a friss Aegon-díjas Barnás Ferenc, és az álnéven publikáló krimiszerző, Kondor Vilmos is. Cserna-Szabó András és Elek Ferenc főzni fog, D. Tóth Kriszta könyvbemutat, Nyáry Krisztián pedig újabb írók szerelmi életében vájkál.

Idén minden eddiginél fontosabb szerepet kap a zene, Keresztury Tibor felolvasóestjén Víg Mihály, Závada Péter, Simon Márton és Sirokai Mátyás verses estjén pedig a Belle Belle zenél. A Rájátszás Takács Eszterrel egészül ki, és a fesztiválon rendezik a visegrádi országok legjobbjaival megerősített slamversenyt, valamint a School Slam döntőjét is.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.