Jótékonykodni fog a Rowling titkát kiszivárogtató ügyvédi iroda

.konyvesblog. | 2013. augusztus 01. |

rowling1.jpg

Az a londoni ügyvédi iroda, ahonnan kiszivárgott, hogy Robert Galbraith álnév alatt valójában J.K. Rowling írta a The Cuckoo’s Calling című krimit, beleegyezett abba, hogy egy nagyobb összeget fordít jótékonyságra. Az már korábban kiderült, hogy az árulkodó Twitter-bejegyzés egy Judith Callegari nevű nőtől származik: ő a szóban forgó ügyvédi iroda egyik üzlettársának, Chris Gossage-nek az ismerőse, akinek Gossage egy magánbeszélgetésen kotyogta el a titkot.

Rowling mindig is tagadta, hogy egy jól felépített és gondosan megtervezett marketingakció része lett volna a twitteres leleplezés. Be is perelte a kiszivárogtatókat, most pedig némi elégtételt jelenthet a számára, hogy az ügyvédi iroda bocsánatot kért tőle, emellett vállalta, hogy jelentős adományokkal támogatja a The Soldiers’ Charity nevű alapítványt, amely egykori és jelenlegi katonákat és katonacsaládokat támogat.

Rowling emellett szerdán – aznap ünnepelte a születésnapját amúgy – bejelentette, hogy a következő három évben a krimiből származó nyereségét ugyancsak jótékony célra fordítja. Az írónő részben ezzel akarja kifejezni köszönetét azoknak a katonáknak, akik az írást megelőző kutatásban segítettek neki. Ráadásul, miután hősének egy háborús veteránt tett meg, még inkább megértette, hogy az egykori katonáknak és családtagjaiknak mit is jelent egy ilyen jellegű felajánlás.

Forrás: LA Times