Jön az újabb Maigret-kötet magyarul

.konyvesblog. | 2012. július 13. |


georges-simenon-maigret-es-az-ejszaka-oromei.jpg

Az Agavé augusztusban folytatja Georges Simenon Maigret- és roman dur-könyveinek a kiadását, a sorozat a Maigret és az éjszakai örömei című könyvvel fog folytatódni.

A történet szerint a Picratt’s egy kis éjszakai klub Párizsban, ami hajnali négykor zár be. Mindenki hazafelé igyekszik, kivéve Arlette-et, az egyik táncosnőt, aki a körzeti rendőrőrsre indul, hogy bejelentsen egy tervezett gyilkosságot. Állítása szerint két férfi arról beszélgetett a mulatóban, hogy másnap megölnek egy grófnőt. Bár az elmondottak részletei meglehetősen ködösek, reggel a bűnügyi rendőrségen Maigret felügyelő és kollégái kihallgatják a lányt, aki viszont visszavonja a bejelentést arra hivatkozva, hogy előző éjjel részeg mámorában nem is tudta, mit beszél. Maigret-nek azonban bogarat ültet a fülébe a történet, majd délelőtt befut egy telefonhívás; gyilkosság történt, de az áldozat nem az, akire számítottak…

 Simenon 1950 decemberében fejezte be a Maigret és az éjszaka örömei című művét, ami az egyik legismertebb Maigret-regénnyé vált: mind a francia, mind az angol televízióban számos feldolgozás készült belőle.

Simenon korábban magyarul megjelent Maigret-könyvei a Bookline-on

Interjúnk Simenon fiával, John Simenonnal.