Szókimondó és autentikus könyveket keres Johnny Depp

Fleuriste | 2012. október 19. |

Johnny Depp belevág a könyvkiadásba: a Los Angeles Times szerint Infinitum Nihil néven (mely megegyezik a Depp nővére által igazgatott produkciós cég nevével) és a HarperCollins hathatós támogatásával a színész egy új kiadót hoz létre. Ez olyan könyvek publikálására vállalkozik, melyek hiteles, szókimondó és látnoki elképzeléseknek is teret engednek, és amelyek elolvasására – Depp ígérete szerint legalábbis – érdemes lesz időt és figyelmet fordítani.

Deppék első körben Woody Guthrie énekes-dalszerző House of Earth című regényét akarják megjelentetni (a könyvről korábban mi is részletesen írtunk itt). A kötet a tervek szerint 2013 januárjában kerül majd a könyvesboltok polcaira. A könyvet az előzetes hírek szerint együtt szerkeszti Depp és Douglas Brinkley, aki az új kiadó másik nagy dobását, a The Unraveled Tales of Bob Dylan című kiadványt is jegyzi. A levéltári kutatásokon és exkluzív interjúkon alapuló kötet várhatóan 2015-ben jelenik meg.

Johnny Depp egyébként nem először kalandozik a könyvek világában. Neki köszönhetjük például, hogy Hunter S. Thompson pincéjéből előkerült a Rumnapló, de filmjei között is több olyan akad, amelyek valamely irodalmi mű adaptációjának tekinthetők – elég csak a Charlie és a csokigyárra, Az Álmosvölgy legendájára vagy a Gilbert Grape-re gondolni.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.