JK Rowling megmutatta, mennyien gyűlölik

.konyvesblog. | 2015. május 06. |

des-dh-death-eaters-vs-order-of-the-phoenix-18309515-400-187.gifJK Rowlingot árulónak nevezték, lekurvázták, és melegebb éghajlatra küldték a Twitteren, amiért nem támogatta Skócia függetlenedését az Egyesült Királyságtól.  A hatalmas indulatokat kiváltó nem szavazatot Rowling még tavaly adta le, de a hét elején heves vita keveredett miatta a Twitteren, az írónő ugyanis retvittelte az agresszív üzeneteket, amiket a döntésével kapcsolatban kapott. Rowling tavaly egymillió fontot adományozott az elszakadás ellen kiálló Better Together (Jobb együtt) kampánynak, 2008-ban pedig egymillió fonttal támogatta a Munkáspártot, bár az egyik kritizálójának most bevallotta, hogy még sosem találkozott olyan párttal, amelynek nézetei teljesen megegyeznének saját nézeteivel.

Az egyik Twitter-felhasználó azzal vádolta Rowlingot, hogy a gyűlöletet táplálja, egy másik azzal, hogy „mérget köp”. Mások rejtélynek nevezték, mert nem értették, hogy valaki, aki korábban maga is megtapasztalta, milyen igazán szegénynek lenni, hogyan támogathatja a megszorítások pártját. Voldemort követőire utalva az írónő azt írta, hogy amikor valakinek a vére tisztasága alapján kezdik támadni bizonyos nézethez való jogát, az kicsit a halálfalókra emlékezteti. Nem skót eléggé a vérem? – kérdezte az egyik felhasználót, aki azóta már törölte a profilját. Az írónő nagyon határozottan, de tisztelettudóan bánt döntése ellenzőivel, méregköpéssel vádaskodó kritikusától például legyen szép napoddal köszönt el. 

Rowling tweetjei után a Ha/Ver (Kick-Ass) szerzője, Mark Millar is saját trolljairól írt. Amikor a Munkáspárttól a Skót Nemzeti Párthoz állt át, 3 évig egyetlen gyűlölködő üzenetet sem kapott, ám amikor visszatért a Munkáspárthoz, egy óra alatt több mint százan támadták emiatt. Ilyen Skóciában akar élni bármelyikünk is? – tette fel a kérdést Millar a gyűlölethullám láttán.

Rowling egyébként bőven kapott támogató üzeneteket is, valaki például azt írta, hogy akkor is a kedvenc írónője marad, ha nem arra a pártra szavaz, amire ő.

Forrás: 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.