JK Rowling nem akar független Skóciát, megtámadták a trollok

.konyvesblog. | 2014. június 17. |

timthumb.php.jpg(kép forrása)

Nekiestek a trollok JK Rowlingnak az interneten, miután kiderült, hogy az írónő nem támogatja a skótok függetlenedési szándékait. A skót rendőrség bejelentette, hogy komolyan fogja venni az online visszaéléséket, és adott esetben vizsgálódni is fog.

Rowling azzal haragította magára a rosszindulatú kommentelőket, hogy egymillió fontot adományozott a Better Together (vagyis a Jobb együtt) kampánynak. A honlapján azt írta, aggódik a függetlenség gazdasági kockázata és az orvosi kutatások jövője miatt. A rendőrség azután kezdett el foglalkozni az üggyel, hogy egy képviselő amellett szólalt fel, hogy új törvényeket kell hozni, amelyek megvédik az embereket az olyan online zaklatástól, amit az írónő volt kénytelen elszenvedni.

Egy korábbi skót képviselő és miniszter, George Foulkes a Lordok házában kérdezte a brit igazságügyi minisztert, Lord Edward Faulkst, hogy tudja-e, milyen internetes támadásoknak vannak kitéve az unió támogatói, majd példaként említette az írónőt. Ezután arra kérte, próbálják meg jogszabályokkal visszaszorítani a zaklatást. Faulks kijelentette, elítéli ugyan a támadást, sőt a demokrácia ellenségének nevezte az internet ily módon való felhasználását, de azt is hozzátette, hogy óvatosnak kell lenniük, mielőtt szabályoznák az internet-hozzáférést, mondta, majd Oroszországot, Kínát és egyes arab államokat hozta példaként.

Forrás: Guardian

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.