JÁTÉK: Nyerj KULT Könyveket!

.konyvesblog. | 2017. november 06. |

fff.jpg

Szuper új sorozatot indított a 21. Század Kiadó KULT Könyvek néven, amelyben olyan „új mesterek” munkáit adják közre, mint Michael Chabon vagy a Pulitzer- és National Book-díjas Colson Whitehead.

A Ragyog a hold és A föld alatti vasút megérdemli, hogy minél több emberhez eljusson, ezért most kisorsolunk belőlük 1-1 példányt. A könyvekért bárki versenybe szállhat, aki válaszol két kérdésre, és a válaszokat elküldi a konyvesblog@gmail.com címre 2017. november 10-én (péntek) 12 óráig. A nyertes nevét november 12-én hirdetjük ki.

Kérdéseink:

Hogy hívják a náci űrmérnököt, akit a Ragyog a hold nagypapája le akar vadászni?

Mely államokon keresztül vezet Cora útja A föld alatti vasútban?

A válaszokhoz a cikkeinkben találtok segítséget:

A hét könyve egy háborús regény, egy traumatikus szerelmi történet, egy zsidó sorstörténet, egy alternatív történelmi és egy kifordított családregény fúziójából született. Hashtag: Pynchon, Vonnegut, űrepülés, II. világháború, popkultúra.

Chabonnak még a nácivadász nagypapát is elhisszük

Michael Chabon Ragyog a holdjában minden megvan, ami egy jó memoárhoz kell. Karakán visszaemlékező, lelkes narrátor, alaposan dokumentált kutatómunka, és az angolszász kánonon kívül is értelmezhető, ám könnyen hollywoodiasítható sztorik. Mégis épp annyira vehetjük készpénznek a benne olvasottakat, amennyire a Fargóban látottakat annak vesszük, miután a főcímet követően felvillan a felirat: Ez egy igaz történet.

A National Book- és Pulitzer-díjas A föld alatti vasút, egy nehezen felejthető, látomásos (idő)utazás Amerika legsötétebb évei, és egyre sötétebb jelene között. >>Mintha az egész világon nem is volna hová menekülni, csak honnan.<<

A föld alatti vasút végállomása sosem a szabadság

Bár Colson Whitehead első magyarul megjelent regényének középpontjában egy fiatal rabszolgalány államokon átívelő menekülése áll, központi témája mégsem a szabadságért folytatott hajsza, hanem a megérkezés lehetetlensége, és a látszólagos „szabadsággal járó csalódások". A National Book- és Pulitzer-díjas A föld alatti vasút, egy nehezen felejthető, látomásos (idő)utazás Amerika legsötétebb évei, és egyre sötétebb jelene között.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.