JÁTÉK: Nyerd meg Kondor Vilmos legújabb könyvét!

.konyvesblog. | 2016. november 16. |

Kondor Vilmosnak még mindig nagyon jól áll a két háború közötti noir - írtuk néhány hete a legújabb Kondor-krimiről, melyben az újságíró Gordon Zsigmond a nagy sztori után nyomozva beépül egy szélhámos bandába.

Ezúttal játékot hirdetünk, melyben nem kell mást tennetek, mint helyesen megválaszolni az alábbi három kérdést:

1. Mikor született Gordon?
2. Hol lakott a Terézvárosban?
3. Tud autót vezetni?

A helyesen válaszolók között öt Kondor-csomagot sorsolunk ki. Ez tartalmaz

- egy belépőt a New York Művész Páholy és a Libri Kiadó közös Kondor Vilmos-estjére
- a Szélhámos Budapest egy példányát, valamint
- egy "tárcát", amely a regényhez kapcsolódó tárgyakat rejt.

A helyes válaszokat 2016. november 18. (péntek) déli 12 óráig küldjétek el a konyvesblog@gmail.com címre! A tárgymezőbe ne felejtsétek el beírni: Kondor-játék.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket. 

...
Zöld

Hányszor kell kórházba kerülni ahhoz, hogy komolyan vegyék egy nő panaszait?

Elinor Cleghorn bátran, olykor brutálisan meséli el a nők gyógyításának történetet az ókortól egészen napjainkig, miközben esettanulmányokon keresztül igencsak szomorú kép rajzolódik ki arról, hogyan hagyták a férfiak évszázadokon keresztül szenvedni a nőket.