Hírek játék geopen

JÁTÉK: Nyerd meg J.J. Abrams csodakönyvét!

.konyvesblog. | 2016. február 10. |

J.J. Abrams csodakönyve egyszerre társasjáték, kirakós és több szálon futó történet - írtuk nem is olyan régen a tavalyi év egyik legkülönlegesebb kötetéről, az S. - Thészeusz hajójáról.

"Abramset ugyan elsősorban a filmes munkáiról ismeri a világ, de 2013-ban segédkezett egy könyv, az S. megírásában is – pontosabban ő találta ki a mű teljes történeti és vizuális koncepcióját, a megírását pedig Doug Dorstra bízta. Márpedig az S. lényege és fő vonzereje éppen az előbbi aspektusaiban rejlik. Az S. egyrészt egy nagy titkok övezte (fiktív) irodalmi óriás, V. M. Straka utolsó, 1949-es regényét, a Thészeusz hajóját foglalja magában – ez egy amnéziás férfi megpróbáltatásait követi, ahogy egy különös, ijesztő hajón kutatja saját múltját és identitását. Az S. azonban az előbbi regény margóin elmesél egy másik történetet is: két egyetemista, egy nő és egy férfi kommunikál egymással a Thészeusz hajója lapjainak margóin, Straka eredeti szövegét elemezve, magyarázva, kutatva, és egymást egyre inkább megismerve" - írtuk korábban a könyvről, amelyről több képet is mutattunk.

J. J. Abrams, Doug Dorst: S. - Thészeusz hajója

Fordító: M. Bíró Júlia, Geopen Kiadó, 2015, 456 oldal, 8990 Ft

 

Ezt az egészen elképesztő kötetet most te is megnyerheted - ehhez nem kell mást tenni, mint helyesen megválaszolni az alábbi három kérdést:

1. A Thészeusz hajója egy paradoxon. Mit jelent?
2. Kit takar "S"?
3. Hány kiegészítő kellék van elrejtve a könyvben?

A helyes válaszokat február 14. éjfélig küldd el a konyvesblog@gmail.com címre (a tárgymezőbe írd be: Abrams-játék). A helyesen válaszolók között két kötetet sorsolunk ki!

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.