James Patterson könyvet ír az új O.J. Simpsonról

.konyvesblog. | 2017. május 03. |

beachroaddjphoto_20843330_std.jpgPár nappal azután, hogy Aaron Hernandez, a New England Patriots nevű amerikaifoci csapat egykori játékosa megölte magát a börtönben, James Patterson bejelentette, hogy nonfictionben írja meg, mi csúszott félre a sztárfocista életében. Hernandezt 2015-ben ítélték életfogytiglanra különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságért, a börtönből feltételesen sem szabadulhatott.

A világ legjobban kereső írója 2018-ban tervezi megjelentetni a könyvet, amelyben megmutatja majd, hogyan lett a 40 millió dolláros szerződéssel rendelkezdő játékosból 25 éves korára elítélt gyilkos, 27 éves korára pedig öngyilkos rab.

Patterson, aki korábban könyvégetéssel kampányolt az olvasásért, nagyon megdöbbent Hernandez halálhírén – bár korábban is voltak balhéi, az író szerint 22 éves korára már az NFL egyik legnagyobb játékosává vált. Egy ponton mégis elvesztette az irányítást, Patterson pedig úgy érezte, íróként fel kell tennie a kérdést: mi romlott el. Most azt reméli, könyve segít majd  abban, hogy némi figyelem vetüljön azokra az eseményekre, melyek ehhez „a túl nagy publicitást kapott és tragikus halálesethez” vezettek.

Pattersonnak nem ez lesz az első true crime témájú könyve: az ex FBI-ügynökkel, John Connolly-val együttműködve 2016-ban megjelentette a Filthy Rich-et, amelyben a milliárdos szexuális bűnöző, Jeffrey Epstein történetét írta meg. Hernandez ügyét hatalmas médiaérdeklődés övezte, úgyhogy nem csodálkoznánk, ha hamarosan filmet is forgatnának az életéről. 

Patterson visszavonta a Stephen King meggyilkolásáról szóló könyvét

Annie Wilkes-t Kathy Bates alakította a Tortúrában James Patterson évek óta vezeti a leggazdagabb írók listáját, folyamatosan ontja magából a könyveket, és nem olyan rég indította útjára új thrillersorozatát, a BookShots-ot. Ennek keretében jelent volna meg a The Murder of Stephen King (Stephen King meggyilkolása) című regénye, melynek tartalmáról a cím nagyjából elmond mindent.

Patterson 2016-ban nemcsak ezzel a könyvvel hívta fel magára a figyelmet, hanem azzal is, hogy szerinte jó ötlet lett volna megjelentetni egy regényt The Murder of Stephen King (Stephen King meggyilkolása)  címmel. Kiadója végül a könyv visszavonása mellett döntött. Az írót sokat kritizálják amiatt, hogy társszerzőkkel dolgozik, és amit végül a saját nevével ad el, az leginkább az ő érdemük. Egyelőre úgy tűnik, a Hernandez-könyvet egyedül írja.

Forrás: Guardian

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.