Itt A föld alatti vasút első hivatalos teasere!

Itt A föld alatti vasút első hivatalos teasere!

Még 2018-ban jelentették be, hogy az Amazon felkérésére Barry Jenkins, az Oscar-díjas Holdfény rendezője fog sorozatot rendezni Colson Whitehead regényéből, A föld alatti vasútból. Az első képek már tavaly ősszel megérkeztek, most pedig itt az első teaser is, mutatjuk!

fk | 2021. március 02. |

A régóta várt sorozat a tervek szerint 11 (nagyjából egyórás) epizódból fog állni. És most már azt is lehet tudni, hogy az adaptáció május-14-én debütál. Az első teaser alapján erős atmoszférájú, izgalmas és látványos sorozat készül: 

A föld alatti vasút 2016 egyik nagy könyvsikere volt Amerikában. Colson Whitehead regénye egy Cora nevű fiatal rabszolga lányról szól, aki mindent egy lapra feltéve elszökik a georgiai gyapotültetvényről, hogy utána északra utazzon, miközben vadásznak rá. Cora, és társa, Ceasar a titkos útvonalon utazva, különböző államokban megállva alternatív világokba érkeznek meg, de mindenféle színes és vidám esemény helyett a feketék elleni erőszak és terror különböző stációit ismerik meg. A könyv bestseller lett, Oprah Winfrey beválasztotta a könyvklubjába, sőt még a National Book Awardot is megkapta. 

A regényről megjelenésekor ezt írtuk:

„Bár Colson Whitehead első magyarul megjelent regényének középpontjában egy fiatal rabszolgalány államokon átívelő menekülése áll, központi témája mégsem a szabadságért folytatott hajsza, hanem a megérkezés lehetetlensége, és a látszólagos „szabadsággal járó csalódások”. A National Book- és Pulitzer-díjas A föld alatti vasút, egy nehezen felejthető, látomásos (idő)utazás Amerika legsötétebb évei, és egyre sötétebb jelene között. „Mintha az egész világon nem is volna hová menekülni, csak honnan.”

A feldolgozásban olyan színészeket láthatunk majd, mint Thuso Mbedu, Chase W. Dillon, Aaron Pierre, vagy Joel Edgerton. Barry Jenkins egyébként a forgatásról úgy nyilatkozott, ez a munka jelentette az egyik legnagyobb kihívást eddigi karrierje során.

Colson Whiteheadnek nem mellesleg hamarosan érkezik új regénye, a Harlemi kavarás