Ismét a rászoruló könyvtárakért rajzolnak a Pagonyban

.konyvesblog. | 2017. december 06. |

Idén második alkalommal rendezik meg a Rajzolj nekem! akciót: ennek lényege, hogy az olvasók egyedi rajzot kérhetnek a felkért illusztrátoroktól, a befolyt adományokból pedig a Pozsonyi Pagony Kiadó beszerzési áron ad könyveket, amelyekkel a rászoruló, kistelepülési könyvtárakat szeretnék támogatni.

Tavaly a résztvevő illusztrátorok egy nap alatt 140 egyedi rajzot készítettek, összesen 700 ezer forint adomány gyűlt össze, és mindebből 600 darab könyvet sikerült a rászoruló könyvtáraknak eljuttatni. Ezek a könyvtárak megfelelő anyagi források nélkül általában nem jutnak hozzá a kortárs gyerek- és ifjúsági irodalomhoz, pedig gyakori eset, hogy a könyvtár az a pont, ahol a gyerekek más lehetőségek híján találkozni tudnak a könyvekkel, ahol olvasóvá válhatnak.

December 10-én vasárnap 10-17 óráig Baranyai (b) András, Bernát Barbara, Dániel András, Horváth Ildikó, Kőszeghy Csilla, Pásztohy Panka és Szegedi Katalin illusztrátorok várják az egyedi rajzra vágyókat a Bartók Béla úti Pagonyban. Még több információért katt ide!