A rászoruló könyvtárakért rajzolnak vasárnap a Pagonyban

.konyvesblog. | 2016. december 08. |

Egészen egyedülálló eseményt szervez erre a hétvégére a Pozsonyi Pagony: vasárnap a Bartók Béla úti üzletükben öt illusztrátor várja azokat, akik szívesen vásárolnának olyan grafikákat, amelyeket személyesen nekik, kérésük alapján, ott helyben készítenek el az alkotók. Az adományokból könyveket vásárolnak, melyekkel a rászoruló, kistelepülési könyvtárakat támogatják majd.

Az ötletgazda Dániel András volt, aki kérdésünkre elmondta, hogy gyerekkönyvek szerzőjeként sűrűn vesz részt vidéki író-olvasó találkozókon, és gyakran jut el olyan kiskönyvtárakba, amelyek nagyon kevés pénzből kénytelenek gazdálkodni.

„Hiába szeretnék, nem tudják bővíteni az állományukat az amúgy rendkívül gazdag hazai gyerekkönyv-kínálatból. Pedig sok településen a könyvtár az egyetlen hely, ahol az iskolások, de a kisebbek is megismerkedhetnek a kortárs gyerekirodalommal. Ezeknek a könyvtáraknak szeretnénk segíteni ezzel az akcióval, azaz végső soron az olvasóknak: a gyerekeknek.”

December 11-én 10-18 óráig öt gyerekkönyv-illusztrátor – Agócs Irisz, Dániel András, Igor Lazin, Mészely Ilka, Pásztohy Panka – várja a felnőtteket és a gyerekeket. „Lesz nálunk rengeteg papír és rajzeszköz, és mindenkinek azt rajzolunk majd, amit kér tőlünk! Ez azért jól hangzik, nem? A rajzokért kapott pénzből aztán a Pagony kiadó beszerzési áron ad könyveket, amelyeket a megyei könyvtárak segítségével juttatunk el a támogatandó kiskönyvtáraknak” – hangsúlyozta Dániel András.

Még több infóért katt ide!