Instaköltészetet olvas a nyáron Emma Watson

Instaköltészetet olvas a nyáron Emma Watson

.konyvesblog. | 2018. július 04. |


(Kép forrása)

Emma Watson színésznő könyvklubja, az Our Shared Shelf most először egy verseskötetet választott, a nyári olvasmányuk pedig nem más, mint Rupi Kaur Milk and Honey című kötete. Utóbbi, amely több mint egy évig szerepelt a New York Times bestseller-listáján, eredetileg magánkiadásban jelent meg még 2014-ben.

A Könyves Magazin idei első számában nagycikkben foglalkoztunk az instaköltészettel, akkor például ezt írtuk róla:

„Kaur épp annyit mutat meg egy problémából, hogy azt bárki a magáénak érezhesse, de az univerzalitás miatt senkinek nincs tere és lehetősége a teljes azonosulásra.”

„Utálom azt mondani, hogy Rupi <<elérhetővé>> tette a költészetet, ám még ha ez igaz is, semmi könnyű vagy hozzáférhető nincs abban, amikről beszél” – vélte Emma Watson, kimondottan merésznek nevezve azokat a témákat, melyeket Kaur verseiben tárgyal. Kaurt a színésznő egy olyan 25 éves lányként jellemezte, aki kimondja a kimondhatatlant: hogy megerőszakolták, hogy volt idő, amikor zaklatták, hogy menstruál.

Watson beszélt arról is, hogy a versek mindig is fontos szerepet játszottak az életében, és a versmondás volt az, ami alapvetően a színészet felé terelte, de az egyetem után nem volt biztos abban, hogy a költészet továbbra is hangsúlyos marad az életében. Most mindenesetre a könyvklubja júliusban és augusztusban a Milk and Honey-t olvassa majd.

Forrás: Bustle