Hírek web könyv 2008

Ingyen letölthető lesz több bestseller

.:wendy:. | 2008. február 11. |

A sikeres, közkedvelt mega-bestseller szerző Paolo Coelho mindent megtesz írásai minél szélesebb körben való terjesztéséért. A Newsweek beszámolója szerint  Coelho előszeretettel reklámozza könyveinek illeglisan letölthető változatait is. A legutóbbi Münchenben rendezett Digitális Élet és Design Konferencián Coelho elmondta, hogy már 2005 óta ajánlja olvasóinak, hogy látogassanak el egy bizonyos weboldalra, ahol ingyenesen letölthetők a könyvei a legtöbb nyelven, akár japánul is. "A pályám elején, mint a legtöbb kezdő író, arra vágytam, hogy minél többen olvassanak, és ez bizony nem változott meg azóta se." Amikor ez a vélemény eljutott Coelho angol nyelvű kiadójához, a HarperCollinshoz, Petricia Rose a kiadó sajtófőnöke kijelentette, hogy semmit sem tudtak az író online tevékenységéről.

Bár a szerzői jogok több kiadó tulajdonában vannak, akikkel vilgászerte dolgozik Coelho, ám az ő kizárólagos birtokában van az összes digitális jog, kivéve az angol nyelvű digitális megjelenéseket, amiket viszont a HarperCollins birtokol. Nem tudni, hogy ehhez kapcsolódóan, a HarperCollins visszavágáskét döntött-e úgy, vagy csupán véletlen egybeesésről van szó, de a New York Times beszámolója szerint a kiadó ingyen bocsát megvételre weboldalán néhány könyvet a közeljövőben, és mit tesz isten pont Coelhoval kezdik a sort. A tervek szerint minden hónapban újabb Coelho könyv lenne letölthető a kiadó weboldaláról. Brian Murray a HarperCollins elnöke elmondta, hogy az ingyenes digitális könyvváltozatok pontosan egy hónapig lesznek elérhetők, de nem lesznek letölthetők laptopokra vagy a Kindle-hez hasonló elektronikus olvasóprogramokra és kinyomtatásuk sem lesz lehetséges.

Neil Gaiman, akinek szintén online leérhetők lesznek a könyvei, blogján szavaztatja meg olvasóit, hogy melyik könyv legyen, amit majd a HarperCollins igyen letölthetővé tesz. A HarperCollins biztos a kezdeményezés sikerében: a tapasztalatok azt mutatják, hogy a könyveladások nemhogy csökkennek, ha a digitális változatot ingyenesen letölthetővé teszik, épp ellenkezőleg, több könyvet adnak el később.  

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.