Indítsd az évet David Bowie kedvenceivel!

Indítsd az évet David Bowie kedvenceivel!

.konyvesblog. | 2018. január 05. |

(Kép forrása)

David Bowie fia, a rendező Duncan Jones online könyvklubot indított, melynek résztvevői ezentúl a néhai zenész kedvenceit olvassák és vitatják majd meg. Ennek alapját az a százas lista adja, mely 2013 óta ismert, ITT lehet böngészni. A lista nagyon színes, hiszen Junot Díaztól Faulknerig, Orwelltől Angela Carterig mindenki megtalálhatja a kedvencét. Az első kötet Peter Ackroyd Hawksmoor című könyve lesz, melyet február elejéig lehet elolvasni.

David Bowie hatalmas költő volt

69 éves korában elhunyt David Bowie, aki nemcsak zenészek ezreinek jelentett inspirációt, de számos írónak is. Alakja felbukkan többek közt Douglas Adams Viszlát, és kösz a halakat! című regényében,Ha veszel egy adag David Bowie-képet és odaragasztod az egyik David Bowiet a másik David Bowie-kép...

Közben a Guardianben megjelent Rupert Thomson cikke, akinek regénye, a The Insult szintén szerepel a listán. A brit író ebben elmesélte, hogy a kilencvenes évek végén felhívták az Interview magazintól azzal, hogy egy új sorozatot terveznek, melyben híres emberek faggatnak kevésbé híreseket. Thomson előtt nem volt kétséges, hogy ő a második kategóriába tartozik, amikor viszont megkérdezte, hogy ki lesz a kérdezője, akkor kis híján leesett a székről, mert a válasz így hangzott: David Bowie. Thomson óriási Bowie-rajongó volt, de nem értette, hogy a zenésznek miért pont rá esett a választása. „Mert tetszett neki a The Insult” – hangzott a felelet. Az interjúra végül nem került sor, a telefonja az ígéretek ellenére sosem csörgött, nagyon örült viszont néhány éve, hogy a könyve felkerült Bowie kedvencei közé.

Forrás: Guardian