Így kezdődik Kondor Vilmos új regénye

.konyvesblog. | 2013. november 04. |

Kondor Vilmos a saját blogján tette közzé új regénye, A másik szárnysegéd első három fejezetét. A könyv a tervek szerint november végén jelenik meg.

Hőse, Wertheimer Miklós hadnagy, Horthy kormányzó szárnysegéde, akinek három dolog fontos igazán: az egyenruhája, a becsülete és a kocsija. Ám október 15-én egyszerre kerül veszélybe mindhárom: a kormányzó fiát az orra elől rabolják el, majd Magyarország, ha csak pár óra erejéig is, de kilép a háborúból, és a nyilas hatalomátvétel fenyegetése dermesztő valósággá válik. A katasztrófa elkerülhetetlen, ezért a kormányzó és legbelsőbb köre egyszerre két olyan feladattal is megbízza Wertheimer hadnagyot, amelyek egyenként is embert próbálóak: menekítsen ki az országból egy geológust, mielőtt Szálasi és veszett csatlósai elkapnák, és menekítse ki az országból a Szent Koronát.

A regény első három fejezetét ráadásul nem csak olvasni lehet: az Agave ugyanis felkérte Németh Krisztát, akinek a tolmácsolásában meg is hallgatható a szövegrész. Kondor azt írta a blogjában, hogy neki nagyon tetszett a végeredmény, igaz, furcsa volt, hogy Miklós női hangon szólalt meg, és „a furcsaság tétova érzete odáig tartott, amikor Horthy rárivallt Miklósra. Mert ugyan tudtam, mi lesz a következő mondat, majdnem felugrottam, amikor a kormányzó Miklóshoz fordult. De mindenki meghallja maga.”

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ezért érdemes edzened a képzeleted „izmait”

Egy új könyv szerint a gazdag képzelet nem valami isteni adottság, hanem fejleszthető tulajdonság. Le is írja, hogyan.

...
Zöld

Klímaváltozás helyett „halálos klímapusztítás”: ez a csere téged rávenne a cselekvésre?

Nem elég hatékonyak a jelenlegi kifejezéseink, amikor a klímaváltozás fenyegetéseiről beszélünk, állítja az ELTE PPK kutatója. Forgács Bálint új nyelvhasználatot javasol, hogy súlyának megfelelően kezelhessük a problémát. Mi könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

Kreatívabbak a babák, mint eddig gondoltuk + 5 könyv a kreativitásról

Magyar babák vettek részt abban a kutatásban, melyből kiderült, hogy a babák elég korán képesek kreatív módon kombinálni különböző fogalmakat. Könyvek hírek mellé.