Holnapig lehet szavazni a Libri irodalmi közönségdíjra!

.konyvesblog. | 2018. május 09. |

Május 10-ig lehet szavazni arra, hogy ki kapja idén a Libri irodalmi közönségdíjat. A szavazók között a 10 döntős műveiből álló könyvcsomagokat sorsolnak ki.

Olvasásnépszerűsítő programjának részeként a Libri 2016-ban alapította meg a Libri irodalmi díjakat. Az elismerésekkel a kortárs magyar irodalom kiemelkedő szerzőire kívánjuk felhívni a figyelmet, olyan írókra, akiknek munkája nemcsak személyesen ránk, hanem kultúránkra is jelentős hatással van. Idén 43 kiadó 143 könyve került fel a Libri irodalmi díjak hosszúlistájára, amelyek közül több mint száz közéleti személyiség választotta ki a 10 döntős alkotást.

A jelöltek:

Bödőcs Tibor: Addig se iszik
Földényi F. László: A melankólia dicsérete
Kemény István: Lúdbőr
Nádas Péter: Világló részletek I.-II.
Parti Nagy Lajos: Létbüfé
Peer Krisztián: 42
Spiró György: Kőbéka
Tolnai Ottó: Nem könnyű
Tompa Andrea: Omerta
Vida Gábor: Egy dadogás története

A megmérettetés utolsó fordulójában ötfős szakmai zsűrink dönt arról, hogy ki kapja idén a Libri irodalmi díjat, az pedig az olvasóközönség szavazatai alapján dől el, hogy ki lesz 2018 Libri irodalmi közönségdíjasa. Aki szeretné, még május 10-ig leadhatja a szavazatát, ehhez elég IDE kattintania!

A Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat május 15-én adják át.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.